White trash

Argus tangerar ämnet i Evolution!? och konstaterar att människan "utvecklats" inte bara till den största slaktaren av sin egen art utan också till den största förstöraren av sin egen miljö( vilket kanske är värre, eftersom det förorsakar lidande också för varelser vilka vore värda ett bättre öde än att dela planeten med Homo Sopi..f´låt,Sapiens skall det vara. De nordamerikanska indianerna utgjorde ett undantag i detta avseende,vilket fick till följd att den vite mannen utrotade dem.

Indianerna använde uttrycket "the seventh son" , vilket avsåg under hur lång tid varje generation var ansvarig för kommande släktleds miljö och överlevnadsmöjligheter.

Presidenten i USA ,Franklin Pierce, skrev på 1850-talet en framställan till Seattle, hövding för Duwamish-indianerna, om att få överta stammens landområden i nordvästra USA. Seattle som,förmodligen alldeles riktigt, uppfattade erbjudandet som ett Maffians "an offer you can´t refuse" svarade: "Vi skall tänka över ditt anbud, eftersom vi vet att om vi inte säljer, så kommer den vite mannen med vapen i hand och tar vårt land."

Några andra meningar i Seattles brev kan vara värda att hålla i minnet med tanken att de är skrivna för 150 år sedan;

"Hans (den vite mannen) girighet kommer att förtära jorden och lägga öknar bakom sig."

"Luften är dyrbar för den röde mannen. För allt levande andas samma luft - djuren, träden , människorna. Det verkar inte som om den vite mannen bryr sig om luften han andas.Likt en döende känner han inte stanken."

"Allt hänger samman. Allt som drabbar jorden, drabbar också jordens söner."

"Fortsätt att förorena ditt läger och du kommer en natt att kvävas i ditt eget avfall."

Argus tippar att den som kommit närmast en lösning på föroreningsproblemet är Jerry Adler som säger;

Om alla på jorden höll andan en timme, så skulle växthuseffekten inte längre vara något problem.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: