Ball and chain.

Äldre typ av det brottspreventiva hjälpmedlet fotboja, avsedd för tungt kriminella.
 
Statsminister Reinfeldt vill att unga återfallsförbrytare ska dömas till "helgavskiljning", d.v.s. förses med fotboja och inte få gå utanför hemmet.  Professorn i kriminologi Henrik Thamm anmäler avvikande åsikt och säger att denna åtgärd stämplar ungdomarna och får dem att återfalla i brott. Problemet med denna tanke är bara att det har de ju redan gjort, varför man försöker få dem att s.a.s. inte återfalla i återfallet. Professorn menar vidare att man istället bör utgå från de ungas behov, om han menar behovet av mobiltelefoner, kontanter eller den sköna känslan efter en riktig misshandel är oklart.
 
Socialdemokraten Morgan Johansson säger att det är naivt att tro dessa åtgärder kan få "de här killarna på rätt köl" och menar att större sociala insatser behövs. Detta kan vara sant, men i väntan på dessa insatser bör man nog se till att "killarna" inkapaciteras så fort som möjligt. Statens viktigaste uppgift är trots allt att skydda medborgarna mot inre och yttre fiender.
 
En ung "kille" kanske funderar i hemmets lugna vrå;
 
Här sitter man inlåst i sitt hem
och kan inte gå ut till dem
som får härja fritt på stan,
det är ju själva fan.
 
En boja har jag fått på min fot
och den tror de ska hjälpa mot
mitt leverne och kriminella stil,
nä, nu vill jag ut och sno en bil.
 
Det  känns för mig som ett stort behov
och jag aktar inte för rov
att också ge nån en riktig en smäll,
det är så tråkigt att var snäll.
 
 

Homo Diabolicus.

 Pygméelefant, här för säkerhets skull omgiven av livvakter.
 
Några varelser med, förhoppningsvis, få likheter med resten av mänskligheten har förgiftat och dödat 10 pygméelefanter, däribland en hona med en tre månader gammal unge, på  Borneo. Motivet tycks inte vara tjuvjakt, eftersom djurens betar fanns kvar och inga skottskador hittades.
 WWF räknar med att det idag finns färre än 1500 djur av arten kvar i det vilda. Av arten Homo Sapiens finns det som bekant betydligt fler, ett faktum som man knappast ställer sig upp och hurrar för, när man läser ovanstående nyhet. Människan är det enda djur som kan rodna. Och har anledning till det. säger Mark Twain  och kanske är illdådarna utrustade med  så pass stora själsförmögenheter att de åtminstone rodnar av skam över sitt tilltag. 
 
Den lilla ungen, som fortfarande levde och försökte väcka sin döda mor, kanske tänkte;
 
Människan ska ett hjärta ha fått,
som kan skilja mellan ont och gott
när jag ser min döda mor,
jag det inte längre tror.
 
Varför denna meningslösa slakt,
vill de bara visa sin makt?
Att deras hjärtan är så iskalla,
ätt de kan döda allt och alla.
 
 
 
 
 

Nä, nu jä.....

                                                 Polisen i Skaraborg tuffar till sig....
 
Efter ett 50-tal inbrott på kort tid har polisen i Skaraborg fått nog och tillsatt en "task-force" på sex-sju poliser som ska ägna sig enbart åt att fånga tjuvarna. Gruppens ledare vill inte avslöja några detaljer om hur man  ska arbeta. Möjligen har han hört någon "kollega" använda uttrycket " vi jobbar brett", när man inte haft en aning om hur man ska lösa ett brott.
Nåja, man får vara tacksam för att t.o.m. polisen tycks ha en gräns för sin toleransnivå när det gäller brott.
 
Polisen i Skaraborg kanske numera jobbar efter devisen;
 
Mycket har stulits under årens lopp
men nu får det tamme f.. vara stopp
tjuvarna har bara blivit fler och fler
men nu går ingen säker mer
 
för vi har bildat en särskild grupp
och denna grupp ger aldrig upp
den kommer att jobba på ett hemligt sätt
för att skipa lag och rätt.
 
Om någon eventuellt skulle tycka att Argus är väl kritisk mot Sveriges poliser vill han för tydlighets skull bara instämma i Alfred Hitchcocks ord;Jag har inget emot poliser,jag är bara rädd för dem.

An offer you can´t refuse.

 
 
 En av SVTs mer fascinerande bilder.
 
SVT har inte gett upp tanken på att licensbelägga datorer som är uppkopplade mot internet och därmed har möjlighet att ta emot TVprogram som läggs ut på nätet, en affärsidé som skulle få maffian att bli grön av avundsjuka.Motiveringen är att alla som kan ta emot TV också skall betala, oavsett om de använder den påtvingade tjänsten eller inte. Den juridiska termen för förfarandet är negativ avtalsbindning, den moraliska är väl närmast utpressning och handlingssättet får det nog att rysa i människor med åtminstone ett embryo till rättsmedvetande.
En annan femma är ju om kvalitén på programmen överhuvudtaget är något att betala för, för att hinna se Landet runt i repris kutar man inte hem.
 
Argus drar sig till minnes Pink Floyds vackra allitteration ; I´ve got thirteen channels of shit on the TV to choose from och tänker sig att bolagets VD utbrister;
 
Nu ska vi ta betalt av alla och envar
även om de ingen TV har
också de med en dator
från oss en räkning får
 
för alla ska betala för våra usla program,
trots att jag ibland rodnar av skam
över vårt erbarmerliga utbud
och tänker; Fräls dem från TV Gud! 
 
SVTs agerande påminner Argus om bonden som blev stämd inför tinget anklagad för hembränning med motiveringen att han innehade nödvändig utrustning för denna syssla. Bonden uppmanade domaren att fälla honom får våldtäkt på samma gång, eftersom han innehade nödvändig utrustning också för denna syssla.
 
 

Piraten och staten.

 Den ryske piratkaptenen, efter det negativa beskedet från myndigheterna.
 
Det är tydligen inte bara i Sverige som den intellektuella och moraliska förvirringen står på ungefär samma höga nivå. I Ryssland har Piratpartiet förbjudits, men inte därför att den ryska staten ömmar för upphovsmannarätten, utan därför att den ogillar partiets namn. Pirater ses tydligen, liksom homosexuella, inte med blida ögon i Ryssland.
Partiet har dock inte gett upp utan tänker i april ha sin årliga konferens.
 
Argus anar  att den ryske piratledaren tänker;
 
Myndigheterna gillar inte vårt namn,
nej,det är inte lätt att vara pirat,
vi får väl söka en skyddad hamn
för att slippa juridiskt gnat
 
vill vill ju bara till människor ge,
utan kostnad för dem,
allt det som andra folk  kan se,
gratis i sina hem.
 
 
 

Spring för livet!

 Mr Singh ses här avvakta i mitten av fältet för att så småningom lägga på en av sina fruktade rökare.
 
Den snart 102årige brittiske maratonlöparen,Fauja Singh, funderar på att lägga löparskorna på hyllan efter nästa lopp. Han började sin karriär när han var 89, men har trots den något sena debuten alltså haft en karriär på tretton år.  Det är inte utan att Argus, själv gammal maratonlöpare, (med betoning på gammal, Metusalems anm.) känner beundran för den gamle kämpen. Han tänker nu ta det lugnt och varva ner med fyra timmars löpning om dagen.
 
Argus eget idrottande inskränker sig numera till ivrigt påhejande av svenska deltagare i diverse engagemang från soffmiljö samt en och annan promenad till livsmedelsbutiken, allt enligt hans nuvarande veckotidningsråd ; Ät dig slank och vila dig i form.
 
En liten tröst finner han dock i Thomas Alva Edisons, för alla slöfockar,bevingade ord;
Våra ben har vi fått för att vi ska kunna förflytta våra hjärnor. 
 
Mr. Singh kanske funderar under loppet gång;
 
Undrar varför jag springer mil efter mil,
när det är så bekvämt med bil?
Men nu har det så att säga blivit rutin,
att känna hur varje endorfin
 
som finns uti min gamla kropp
liksom stiger till min knopp
och får mig att känna mig ung igen,
vila får man väl nog av sen.

Och inte visste vi var vi var.

 
 
 
Vadan och varthän?
 
Ambulanserna i Skåne har sedan ett par år inget navigationssystem utan får köra efter turistkartor, vilket chefen för verksamheten tycker är helt ok. Ambulanspersonalen är dock mindre nöjd och en sköterska klagar; "Budbilarna har bättre navigationssystem än ambulanserna."  Åtminstone en kraftig försening har inträffat, eftersom man inte kunde hitta uppgiven adress på kartan.
 
En uppgiven ambulansförare kan nog tänkas  fundera;
 
Tja, här sitter vi i vår ambulans
frågan är bara, var nånstans?
Tänk om vi hade access
till den enklaste GPS,
 
men det tycker chefen blir för dyrt,
så vilse i skogen har vi styrt,
vi får väl köra tillbaka i våra egna spår,
undrar förresten hur patienten mår?
 
 
Det är inte utan att följande rader av Cormack McCarthy faller Argus i minnet;
 Vart tar vi vägen när vi dör? Jag vet inte, var är vi nu?
 
 
 

Bakvänd bonus.

  En lika tacksam som förvånad SAS-chef tar emot företagets erkännande av hans kompetens när det gäller att köra företaget i botten.
 
18 chefer på SAS har vardera fått sex månadslöner i bonus från företaget. I normalt språkbruk menas med bonus ersättning som betalas ut vid gott resultat efter gott arbete, varför det framstår som aningen enigmatiskt (gåtfullt, övers. anm.) att den utbetalats av ett företag som nyss tagit sig igenom sin värsta kris och där ledningen hotat de anställda med att sätta företaget i konkurs om de anställda inte accepterade försämrade villkor.
Antagligen bidrar inte den här åtgärden till ett framtida förbättrat samarbetsklimat i företaget, något som det kanske skulle vara betjänt av.
 
Nej, inte landade vi på plus,
men vi fick ändå bonus*
och om man ska skratta eller gråta
får väl förbli en gåta
 
men det är skönt att va´ chef på SAS
för där blir man aldrig för kass
tvärtom, man får alltid en belöning
även om man gör...just ingenting.
 
* en petimeter kan kanske tycka att detta rim haltar en smula (en smula??!!, Metusalems anm.), men Argus anser att han minsann har lika stor rätt att fuska som alla andra.
 

En dag på hispan.

 Psykiatrikern i ett ögonblick av självkännedom.
 
En psykiatriker som hade till uppgift att behandla en ung kvinna som blivit misshandlad och våldtagen av polischefen Kapten Klänning, ibland tror Argus knappt vad Argus skriver, har fått sparken sedan han bl.a. nekat kvinnan samtalskontakt med en kvinnlig terapeut. Förståeligt nog, för alla utom möjligen en psykiatriker, var kvinnans förtroende för män något nedsatt. Psykfall...`f´låt doktorn hade också spelats in på band där kvinnan anklagades för att "jiddra" och där han säger att hennes upplevelser med Kapten Klänning inte var något att gnälla över i jämförelse med andra patienters lidande. Till saken
hör att den unga kvinnan försökt ta sitt liv efter misshandeln och våldtäkten.
 
Psykfall...´f´låt doktorn har nu alltså sparkats av sin nuvarande arbetsgivare, men förmodligen finns det mindre nogräknade såna där han kan fortsätta sin helande verksamhet.
 
Kanske har följande tankar farit genom den unga kvinnans huvud innan hon försökte ta sitt liv;
 
Världen framstår som mindre frisk,
för den som våldtagits och åkt på smisk
av en sinnesförvirrad polis
och som sedan på något vis
 
får en psykiatriker, riktigt sjuk,
och inte vid sina sinnens fulla bruk
är det så världen ser ut
kan mitt liv få ta slut.
 

Assistans- en chans?

 Fuskare, här den lika okrönta som odiskutabla kungen på området, Lance Armstrong.
 
Argus återvänder, förhoppningsvis kortvarigt, till den förvirrade värld som utgör försäkringskassans.
Han, Argus, ska i rättvisans namn erkänna att myndigheten utsätts för en hel del bedrägerier och försök till såna vilket naturligtvis inte underlättar verksamheten.
På fem år har antalet fall med grovt fusk ökat tio gånger, främst när det gäller personlig assistans. Totalt utbetalas ca 25 miljarder kronor i assistansersättning, så det är inga kaffepengar som står på spel. Ska man kritisera Försäkringskassan för något här, ska det väl vara att kontrollen av assistansföretagen tydligen är för slapp.
 
Egentligen är det märkligt att den här kriminella verksamheten har blivit en sån industri, inte av moraliska skäl, där kan man numera förvänta sig ungefär vad som helst, men hur länge räknar fuskarna egentligen med att klara sig? Med så många inblandade är det alltid nån som för eller senare pladdrar lite för mycket och spräcker hela "företaget". 
 
Det är väl inte omöjligt att en assistansfuskare (språket bildar de ord det behöver och landet förtjänar) kontemplerar;
 
Tänk, så gott man leva på assistans,
här får man verkligen en chans
att tjäna sig en peng
på den som är bundet till sin säng.
 
Fast fuskar gör vi ju förstås
hur skulle vi annars klara oss?
Timmarna vi fakturerar blir fler och fler,
så snart räcker inte dygnet mer.
 
Som tur är är Kassan dålig på matematik
och kommer aldrig med nån kritik,
det gäller bara att hålla tyst
och inte till någon säga att knyst.
 
 
 
 
 

Felräkning i kassan.

Två av Försäkringskassans mest kompetenta handläggare överlägger i ett knepigt ärende.
 
Försäkringskassan har återigen lyckats visa på styva linan när det gäller allmänfarlig klantighet. Ett av numren som kassan inför en förstummad omvärlds blickar nu genomfört gäller dödförklaringar  av ca 5000 personer vilka  trots Försäkringskassans ansträngningar fortfarande lever. En representant för dårhuset säger att förklaringarna beror på "ett tekniskt fel" och att en eller ett par personer om året drabbas, vilket enligt myndigheten alltså motsvarar 5000. 
 
Under förra året drabbades ca 70 000 personer, vilket enligt kassan väl motsvarar en tre- fyra stycken, av återkrav gällande sjukpenning, inte på grund av de försökt lura till sig mer av statens kaka än de var berättigade till, utan därför att Försäkringskassan inte klarat sitt jobb. Lite svinn får man nog räkna med överallt, men 50% är väl att tänja på förtroendet en smula.
 
Kanske suckar en anställd på myndigheten;
 
Hur jag räknar så blir det fel
och aldrig riktigt rätt
matten har för min del
aldrig varit lätt.
 
Men vi får väl skicka ett  återkrav
om summan diffar lite grann,
kanske 50% rentutav,
om detta man bara gissa kan.
 
Argus kan bara instämma med tänkaren som sa; Livet vore mycket enklare utan matematik, åtminstone för mig.

The wild and crazy west.

Nödvändig accessoar i USA?
 
I USA demonstrerade igår människor mot de striktare vapenlagar som president Obama vill genomföra. Med tanke på de många skolskjutningar, den senaste med 27 dödade och andra illdåd utförda av blådårar utrustade i enlighet med "The second amendment" förfaller detta underligt. Ju fler vapen som sprids, ju fler kommer, förr eller senare, att användas och några garantier för att den som använder vapnet är någorlunda frisk å huvudets vägnar ges inte.
"-Om vi ska ha ordning behöver vi goda människor med vapen",  sa en demonstrant. Problemet är bara att veta vilka dessa är och sen be och hoppas på att de kommer att fortleva sina liv i filantropisk anda. 
Tre vapenmässor hölls samtidigt med demonstrationerna varvid fem människor skadades eftersom vapen avfyrades av misstag, vilket visar att det finns ett annat hot som man inte får glömma i sammanhanget nämligen klantskallarna som kan ställa till med vad som helst när som helst.
 
Möjligen kan en beväpnad olycksfågel i USA "tänka" sisåhär;
 
Utan min laddade pistol,
känner jag mig inte cool
men med den är jag lugn och fin,
en känsla av trygghet så genuin.
 
visst har det hänt ibland
att min något darriga hand
råkat trycka av ett skott
detta dock av misstag blott
 
så som jag sa till min bror
innan han till himlen for
no hard feelings, just an accident,
ett litet missöde som tyvärr har hänt.
 
 
  

You must be joking!

Effektivt vapen mot sovande flickvänner.
 
Argus ber att få återkomma om den svenska versionen av rättvisa, ett ämne nära nog outtömligt.
  Aftonbladets utmärkte skribent Oisín Cantwell skildrar hur en 19-åring döms till 2 år och 8 månaders fängelse efter att ha skjutit sin flickvän till döds. "Mannen" har erkänt hur han, från 15 centimeters håll, riktade den laddade pistolen mot den sovande kvinnans ansikte och medvetet tryckt in avtryckaren tills skottet gick av.
 
Graverande omständigheter för mannen är att han tidigare misshandlat kvinnan och hotat döda henne om hon gjorde abort, vilket hon trots hotet gjorde. Han lämnade också platsen för mordet innan polis och ambulans hann dit och tog med sig vapnet.
 
Några av de omständigheter som ynglingen framför och tingstätten faller i farstun för är att han varit knarkpåverkad och därför inte riktigt vetat vad han sysslade med och att han inte visset att vapnet var laddat, samt att han själv slagit larm ( och därefter tog med sig bevismaterialet och stack.) Han ska dessutom  ha varit väldigt snäll och stöttande efter aborten.
Tingsrättens mest imponerande intellektuella prestation är dock att komma till slutsatsen att eftersom ynglingen förnekar mord, saknas uppsåt att döda, varför straffet för mord inte kan utdömas. Ett litet krux med det resonemanget är bara att kriminalhistorien faktiskt kan uppvisa ett och annat exempel på mördare som blånekat.
 
Sammantaget talar detta för att ett nytt svenskt rekord i juridisk idioti har slagits och då ska man ha i åtanke de som man trodde oslagbara nivåer som uppnåddes i  "rättegångarna" mot Thomas Quick.
 
Offrets mamma anser att svensk "rättvisa" är ett skämt och ett ett hån mot de drabbade,ett påstående som det måste vara mycket svårt att argumentera emot.
 
Argus tänker sig att en av de inblandade "rättsskiparna" resonerar;
 
Inte kan han väl ha gjort något sånt här,
han var ju så ung och kär,
om än något förvirrad av knark
och inte så mentalt stark.
 
Nej, han ville nog bara visa sitt fina vapen,
helt klar är den saken
otur bara att ett skott gick av
och flickan fick föras till sin grav.
 
 
 
 
 
 
 

Tungt.

 Motorcyklist med åldern inne.
 
I den svenska lagstiftningen ska ännu en förvirrad lag införas, en åldersgräns för de tyngsta motorcyklarna på 24 år. Det är inte åldersgränsen i.o.f.s. som Argus reagerar mot, för honom kunde den gärna få  vara 6 millennier, så att han i ensamt majestät kunde glida runt. Det som får honom att resa ragg är att den kommer att gälla människor som haft rösträtt i 6 år. I Sverige kan alltså  en person rösta fram vilka som ska styra landet  och köra lastbil med tungt släp, men inte köpa en starköl eller köra en tung motorcykel.
 
Det är inte utan att Argus tänker;
 
Lagstiftare, ditt namn måste vara förvirring,
man fattar liksom ingenting,
du silar mygg och sväljer kameler
och det länder dig inte till heder
 
att du stiftar ännu en lag
som verkar mentalt svag,
på lagens vilsna bok
blir ingen människa klok.
 
 Argus gamle vän Aristoteles sa en gång , "Ju fler lagar en stat behöver, ju mer fördärvad är den."
I Sverige har vi, som bekant, väldigt många lagar 

After Dark.

 Kvinnor stoppas och förhörs av polis sedan den indiska lagen om kvinnligt utegångsförbud införts också i Sverige, Indiens systerland när det gäller rättsväsendets sinnesförviring.
 
Indiska myndigheter har vaknat till efter protester mot det våld som kvinnor i landet utsätts för. Man har kommit på den geniala idén med bötesstraff, dock inte för förövarna utan för presumptiva offer. Det ska bli straffbart för kvinnor att vistas utomhus efter mörkrets inbrott. Man tror knappt sina ögon inför detta exempel på inverterad "rättvisa", tvivlen upphör dock när man ser ett uttalande av en indonesisk domare som för en förundrad värld förklarar att offren njuter av våldtäkten.  Detta efter att en 11-årig flicka avlidit av de skador hon fick när hon våldtogs av ett okänt antal antropoider i början på januari. 
 
Argus tänker sig att denne domare,tydligen utrustad med såväl ett stort mått av lagklokhet som ett möjligen ännu större av empati, funderar ; 
 
Kvinnor skulle nog bli hemma om de fick böta några rupier,
dock har jag mina dubier,
nej, de vill nog av en våldtäkt njuta
och kommer aldrig att sluta
 
att ge sig ut för att kärlek få
och då måste det ju sluta så
att våra käcka killar ser sin chans
och bjuder upp till vålsam dans.

Antropoidernas tid.

 Pappan till en av de unga antropoiderna i Sundbyberg, uttrycker, så gott han kan, förvåning över sin sons framåtanda.
 
En 22årig  kvinna våldtogs i Stockholmsförorten Sundyberg kl. 04 00 i söndags morse av fem "män" i tjugoårsåldern. I Sverige begås numera ca 6500 våldtäkter varje år, vilket innebär att sannolikheten för att en kvinna skall våldtas är större än att hon vinner på Lotto. Av alla dessa brott utgörs 6-7 av gruppvåldtäkter.
En intressant fråga uppstår ; hur är de varelser funtade som kan utföra något sånt här? Människor kan de ju inte vara eftersom de med sina brott visat att de saknar en av människans utmärkande egenskaper, förmågan till empati. Utseendemässigt tycks de ju ändå ha en slående likhet med människor,så förklaringen måste vara att de är antropoider "varelser som liknar människor".
 
En dylik varelse kan kanske "tänka" :
 
Jag ser ut som en människa, men jag är ett djur
och borde egentligen förvaras i bur.
Men ingen människa tycks fästa sig härvid,
och så har den uppstått, antropoidernas tid.
 
På nätterna kan vi jaga vårt byte,
för vi har ett känslomässigt lyte,
vi saknar förmågan till empati,
så högt utvecklade är ännu inte vi. 
 
 

"Vår beredskap är god."

" I skenet av en handgranat stod en svensk soldat."
 
Sveriges försvarsminister är nöjd med att försvaret har kapacitet att försvara en den av landet under en vecka. Vilken del av landet som skulle bli aktuell att försvara under hjältemodets vecka framgår inte, men en kvalificerad gissning torde vara att det blir den del där ministern uppehåller sig. För ett av världens mest skattetyngda folk framstår antagligen denna begränsade försvarsförmåga som förvånande och som en besvikelse.
Från Ryssland meddelas samtidigt att 864 miljarder kronor kommer att satsas på att bygga 14 nya atomubåtar fram till 2020, som en del av ökningen av "försvars"budgeten från 2,9 till 3.9 procent av BNP. Sverige förfogar idag över 4 ubåtar. 
Sverige har idag en av Europas starkaste ekonomier, vilket i och för sig inte säger så mycket, men börjar allt mera likna en snål gammal gubbe som lever på sill och potatis med en förmögenhet i madrassen.
 
En ensam svensk soldat på post kanske funderar;
 
Tja, man känner sig ju inte särskilt kavat
som vakthavande svensk soldat,
mycket har vi  inte att sätta emot,
eventuella fientliga hot.
 
Att endast försvara Stockholms stad,
gör en gotlänning inte särskilt glad
även om det bara blir en vecka,
för längre ska inte pengarna räcka.
 
P.S. För yngre generationer som inte hört uttrycket " Vår beredskap är god."
kan tilläggas att det kommer från statsminister Per-Albin Hansson strax före andra världskriget och är ett av Sveriges mest kända exempel på offentlig lögn. D.S.
 
 
 
 
 

Watch it!

 I´ll keep an eye on you!
 
Många av de övervakningskameror som finns i landet, bl.a. i skolor lär vara olagliga.
Om övervakningskameror generellt kan man väl säga att det är elände att de ska behövas, men en välsignelse att de finns. De hjälpte ju bl.a. annat till att infånga den antropoid som begick det s.k. tunnelbanerånet och lämnade offret att dö på spåret. Varelsen i fråga är nu inkapaciterad från brottslig verksamhet under 1,5 år för att därefter skickas åter till sitt hemland, där man väl knappt kan bärga sig tills han i triumf återkommer.
  Möjligen hade kameror också varit på sin plats på den förskola där några förtjusande småttingar tvingade en flicka att klä av sig för att sedan förnedra henne på olika sätt. I ett samhälle där alla gränser för vad som kan kallas mänskligt beteende utplånats, är det fråga om det överhuvudtaget är möjligt att begränsa bevakningen.
 
Argus tänker sig att en tänkande kamera kan tänkas tänka (tänka sig! )  ; 
 
Jag ser allt vad ni gör
och bevakar er från det ni föds till ni dör
försök inte smita från mitt vakande öga
det lönar sig faktiskt föga
 
för runt hörnet sitter min kompis Hawk-Eye
med ett öga som gör dig skraj
han ser från sin höjd allt och alla
så låt dina illvilliga planer falla!
 
 

Score!

 Färdigklädd inför kvällens arbetspass.
 
I Brasilien spelas fotbolls-VM 2014 och man är där i full gång med förberedelserna inför detta för mänskligheten avgörande evenemang. Tillvaron består ju (som bekant?) inte enbart av hårt arbete, i detta fall bollsparkande, varför brasilianarna rustar för  roliga och uppbyggande fritidsaktiviteter för deltagarna.
En av de aktiviteter som förväntas locka flest lediga bolltrollare är umgänge av olika slag med galanta damer, eller prostituerade, varför dessa nu snabbutbildas i engelska, för att även så att säga oralt kunna  tillfredsställa de lekfulla bollsparkarnas behov.
Kurserna ska enligt uppgift ge kunskap i både att   "ta fram finansiella avtal", ett uttryck som borde ge Brasilien en VM-pokal för årets eufemism, samt kärlekslivets mer erotiska sida i form av sensuella ord.
 
Utan är vad det inte är att Argus skulle baxna av förvåning, om detta längre vore möjligt i en sinnesförvirrad värld, inför detta exempel på serviceanda från de brasilianska värdarna och med hakan vid naveln lyssna till följande uttalande från en av damerna;
 
Om du när du sparkat färdigt på din boll,
har några krafter i behåll,
och vill roa dig ett tag
(gärna tillsammans med ditt lag)
 
så ligger,nära ert hotell,
våran trevliga bordell,
vi har nyligen gått en kurs
och vet hur man, på engelska, tömmer en börs.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ripp Rapp.

 Resultat av det upplysta rättskipandet på Maldiverna.
 
En 15årig flicka på Maldiverna riskerar att hudflängas med piska, därför att hon har haft sex utan att vara gift. Denna bestraffning gäller alla kvinnor, men inte män, som visar svagheten att ge efter för en av människans starkaste drivkrafter. Flickans utomäktenskapliga äventyr uppdagades i samband med en utredning  mot hennes styvfar som våldtagit henne och dödat det barn som blev frukten av denna våldtäkt, varför man möjligen kan anse att flickan lidit nog för en femtonåring.
 
Man kan tycka att det svenska rättsväsendet är ett av de mest sinnesförvirrade i världen, men i Maldiverna erbjuder man tydligen konkurrens.
 
Omöjligt är det väl  inte att en representant för detta barbariska rättssytem tänker;
 
Kvinnor som ger efter för naturens krav,
ska med piskan styras rätt
och spöas som en forntida en slav
för detta är det enda sätt
 
som finns att stoppa deras drift,
de ska sig till äktenskapet spara
och inte ge sig ut på vift 
utan oskulden till äkta maken bevara.
 
Detta är en urgammal lag,
stiftad av ett embryo till hjärna
men den gäller än idag
och vi följer den så gärna.
 
 
 
 
 
 
 
 

0 rätt.

 Resultatet av en pappas eller mammas ömma omvårdnad.
 
En elvaårig pojke har under nio månader sedan han slog larm blivit fortsatt misshandlad av sin styv"far". Detta trots att åklagaren under denna tid påmint polisen fyra gånger om fallet. Enligt gällande regler ska fall där barn är utsatta ha förtur och klaras av inom tre månader,något som det havererade svenska rättssystemet inte klarar i nästan 40 % av fallen.
I fallet med den elvaårige pojken hör det till saken att han berättat att även mamman och hans lillebror utsatts för den av vodka och öl stärkte "mannens" misshandel, varför man tycker att dessa starka larmsignaler borde väckt polisen, men det tog alltså nio månader.
Man kan väl bara, återigen, konstatera att vi dessvärre befinner oss i ett land där ordet rättsväsende har mycket litet med rätt ( i ordets alla betydelser ) att göra,särskilt när det gäller barn och kvinnor.
 
Argus kan tänka sig att "mannen" ifråga tänker;
 
Jag är en misshandlande man,
som slår så hårt jag kan,
detta kan jag göra i godan ro,
för ni ska inte tro
 
att polisen gör ett skvatt,
nej,den är alltför tafatt,
för att mot sådant gripa in,
så jag kan lugnt spöa familjen min.
 
 

Good night, sleep tight.

 Polis som missade någon timmes nattsömn och kompenserar detta med att ta en lur på avlönad tid. 
 
 
Polisen har lyckats klara upp ett rånförsök mot en "guldsmeds"butik  i Södertälje. Om någon skulle komma på tanken att tro att detta var frukten av effektivt polisarbete, så måste den entusiasmen dämpas av att DN berättar att ingripandet var en ren slump. Ett antal civilklädda poliser råkade helt enkelt befinna sig i närheten. Med en ironi som är ödets beskriver DN samma dag hur polisen idag lyckas gripa 15 % av alla gärningsmän, vilket är lika många som 2005, trots att antalet poliser sen dess ökat med nästan 25%. Frågan är om inte detta,  i stenhård konkurrens, måste vara världsrekord i ineffektivitet. Världsrekord i dålig utdelning på gjord satsning måste det i alla händelser vara. Men de svenska skattebetalarnas såväl börsar som tålamod är som bekant outsinligt.
 
Polisen kanske tänker sisåhär, vad vet väl Argus?
 
Det är inte så lätt att vara effektiva,
mot banditer som är nattaktiva
ja, de jobbar ju nästan jämt
och vårt OB är ju ett skämt.
 
Nej, inte ersätter dessa pengar
våra varma sköna sängar,
hellre hemma och sova gott
än ut och lösa brott.
 
 

Kommer hem och är snäll.

 Hårt hållen kvinna tio minuter efter mannens hemkomst från jobbet.
 
179 barn i Sverige har fått sin mamma ihjälslagen av sin man eller exman sen år 2000 och 33 bevittnade mordet.  21 barn har, otroligt men sant, pappan som vårdnadshavare. I länder med ett friskare rättssystem innebär ett sådant mord att pappan automatiskt blir fråntagen vårdnaden om barnen. I Norge och Finland är FNs barnkonvention en del av lagen, men så är inte fallet i Sverige.
 
En hustrumördare kanske funderar så här;
 
Barnens mamma har jag slagit ihjäl,
men ungarna älskar jag av hela min själ.
Dem ska jag skydda varje dag
och aldrig ge ett slag.
 
( Om jag  inte härsknar till  förstås,
  för då är jag beredd att slåss, 
  när det gäller familjen ska man inte vara vek,
  nej, familjeliv är ingen lek.)
 

Bortom allt försvar.

  En känd föregångare ( och antivåldsförespråkare ) till dagens indiska advokater.
 
Indiska advokater har vägrat försvara de sex(sic) odjur i människohamn som först misshandlade en ung kvinna och hennes vän med hammare och därefter våldtog denna unga kvinnan under en timme, för att sedan kasta av de båda,varvid kvinnan dog i fallet.
 
Advokater är annars en yrkesgrupp som gjort sig känd för att kunna försvara de flesta, inklusive djävulen,bara skattebetalarna pungar ut med tillräckligt antal sekiner, men här var måttet tydligen rågat.
De indiska advokaterna kan möjligen vara undantaget som bekräftar regeln i talesättet ; Så länge det finns ståplats i helvetet, kommer ingen advokat till himlen.
 
Argus finner det inte omöjligt att advokaterna unisont stämmer upp i följande poem;
 
  Dessa bestar kan ingen med hjärta eller hjärna försvara,
  ingen ondska kan detta motsvara,
  en handling bortom all mänsklighet,
  ofattbar i sin bestialitet.
 
  Att sådana odjur någon nåd visa,
  är ett hån mot' all rättvisa,
  utrota dem som de skadedjur de är
  och gör med advokatyr inget besvär.