Kappvändning.

Efter våldsamma attacker från norska invandrargrupper, dock inte med ägg eftersom de använder dessa i sin matlagning i Europas kanske främsta haute cuisine, tar jag tillbaka ett tidigare lika ofördelaktigt som obetänksamt yttrande om norsk kokkonst. (Osviklig precision.) Detta exempel på kappvänderi borde vara nog att göra även den skickligaste politiker miljöpartigrön av avund. Eller för att travestera Groucho Marx / detta är min åsikt och gillar ni den inte , så har jag andra./

Supportrar?

David Beckham har , enligt sanningsvittnet Aftonbladet, attackerats av supportrar som kastat ägg på honom. Undrar vad hans fiender kastar på honom?

Förvirring2.

På ett "Universitetssjukhus" i landet har två patienter förväxlats, den ene led av pulsåderbråck den andre misstänktes ha drabbats av stroke. Båda var dock män , varför särskiljandet i det här fallet måste ha varit oändligt mycket svårare än i fallet med den personförväxling som Räddningsverket gjorde sig skyldig till i Thailand. Fallet sammanfaller väl med mina egna erfarenheter av svensk sjukvård där förvirringen fått Joseph Hellers "Moment 22" att framstå som fullständigt glasklar och logisk.

Osviklig precision.

Med osviklig precision säckar Nordeas internettjänst ihop sista betalningsdagen i månaden. Som sagt helvetet måste vara den plats där norrmännen lagar maten , finländarna står för TV-underhållningen och svenskarna är ansvariga för logistiken.

Kristen kärlek?

En grupp "extremkristna" (DN) hotar attackera gravida kvinnor och personal på abortkliniker i Storbritanien.  Återigen påminns man om Mark Twains ord ; " Om Kristus fanns nu är det en sak han inte skulle vara : kristen."

Samhällsskydd?

En man som dömts till fängelse för dråpförsök är i väntan på att fullgöra sitt fängelsestraff försatt på fri fot.Under väntetiden begår han nya brott , bl.a. kör han bil drogberusad , men hamnar lyckligtvis i diket , innan han hinner köra ihjäl någon. Som Robert Nozick skrev, ett minimikrav på en stat är att den kan skydda sina medborgare mot dess inre fiender.

Räkneövning2.

Återigen har en svensk myndighet visat prov på en inkompetens  som tangerar gränsen för det fattbara. Denna gång är det Räddningsverket , som skickat hem fel person i en kista från Thailand, personen var dessutom av fel kön,vilket en människa med någorlunda  öppna ögon kan tänkas observera. Dags igen alltså ; Inkompetens + Inkompetens = Inkompetens.

Tanke?

Integrationsminister Ohrback tycker sig ha tänkt till angående polisernas huvudbonad vilket föranleder mig att också tänka till och  och bidra till världslitteraturen med följande poem i Falstaff Fakirs anda ;

 Polisen framstår som internationell och urban,                                                                     när han kollar våra bälten, iklädd turban.

Anpassning och lydnad.

Med jämna ,och allt kortare, mellanrum slås jag av förundran inför tanken hur det överhuvudtaget har varit möjligt att bygga upp så absurda och sjuka system som mänskligheten faktiskt klarat av. Två exempel på makronivå är förstås Nazityskland och Sovjetunionen.

En del av förklaringen ligger naturligtvis i dessa systems skräckvälde , de tyranniserade helt enkelt många människor till lydnad. Men andra förklaringar ges också av filosofen Hanna Arendt, sociologen Zygmunt Bauman och socialpsykologen Stanley Milgram. Vanliga "hyggliga" människor har en förmåga till anpassning som är nästan ofattbar, vakterna i koncentrationslägren var inga bestar, de var vanligt folk som skötte sina jobb , utan att vilja inse vad de i själva verket utförde och på vems order.Psykologen Abraham Maslow talade om människans behov av "belonging", att tillhöra en gemenskap, som är så starkt att människor kan offra all integritet för det. Bertrand Russell kallar samma företeelse för "flockmentalitet." Gunnar Ekelöf kommer kanske sanningen nära när han skriver , " Det hemskaste med människan - och med tamdjuren i motsats till de vilda djuren - är att hon finner sig i allt."

Samband?

Kan det möjligen vara så, dristar jag mig till att fråga, att det finns ett samband mellan kristendomens mest avskyvärda och debila manifestationer i form av häxjakt , progromer och inkvisitation och Bertrand Russells observation ; " Så vitt jag kan erinra mig finns det inte ett enda ord i evangelierna som lovordar intelligensen." ?

Må dåligt?

Den s.k. rånarpolisen mår enligt sin advokat "fruktansvärt dåligt." Advokaten nämner inget om hur de människor som utsattes för vapenhot under rånet mår.

Skjorttvätt.

Arbetstillfällen har under de senaste 5 åren försvunnit i en takt av 10 000 per år i den svenska industrin , ändå försöker "arbetslivsminister" Hans Karlsson att framstå som både ilsken och förvånad när Ericsson ger beskedet att de lägger ner verksamheten i Nynäshamn och nästan 470 människor förlorar sina jobb. För lilla Nynäshamn är detta dödsstöten , liksom Elektrolux nedläggning av verksamheten, med 700 förlorade arbetstillfällen, var för Västervik förra året. Det är trots allt verksamheten inom exportindustrin som skall generera de resurser som är nödvändiga för att nationen skall överleva. En kunskap som hos socialdemokraterna verkar ha försvunnit med Gunnar Sträng , som sa ; "Vi kan inte leva på att tvätta skjortorna åt varandra."

Obehagliga sanningar.

En av de, många,  obehagliga sanningar som förtigs i dummokratin Sverige är att invandringen skapar problem. Fakta talar dock sitt tydliga , och obehagliga, språk. På landets tre tunga anstalter , Hall , Kumla och Tidaholm är de intagna av icke-nordiskt ursprung i överväldigande majoritet, d.v.s. långt över 50 % , detta trots att personer med samma ursprung ute i samhället utgör mindre än 15%. Den som dristar sig till att framföra detta brukar dock mötas av samma attityd till sanningen som Groucho Marx intar när han säger , "Trassla inte till saken genom att komma med en massa fakta."

Lidnersk knäpp?

Generaldirektören för Rikstrafiken måste ha fått en Lidnersk knäpp när han säger att ansvar och befogenhet bör kopplas samman. Detta är en insikt som man trodde låg ljusår ifrån en statlig myndighets horisont.

Tvetydigt.

En ung man som " på skämt" skulle skicka ett SMS med en bild på sitt könsorgan till sin flickvän råkade ut för att bilden spreds till en massa andra mottagare. En av mottagarna säger ;   " Först blev jag arg men nu tycker jag synd om killen." Riktigt varför hon tycker synd om killen framgår inte.

Kriminalitetens sanna ansikte.

En av de s.k. "Hallrymlingarna" berättar i förhör att de var för korkade för att använda karta och kompass och så rädda för kor att de inte tordes mjölka dem för att  släcka törsten.  Detta är en sannare bild av de kriminella än den som ges via film och böcker. Den genomsnittlige kriminelle utmärks inte av intelligens och mod , utan av dumhet och feghet.

Tro eller vetande.

Homeopaten "Healing-Maria" som ställt den häpnadsväckande diagnosen " obalans i tjocktarmen" , förklarar frankt ; " Vetenskapliga bevis sätter jag inte så högt i kurs." Redan Platon förklarade skillnade mellan doxi , tro och epistime, vetande men tydligen har denna kunskap inte riktigt sjunkit in hos alla än.

Sjukt?

Centrum för ohälsa kommer med en rapport som visar att den psykiska ohälsan bland yngre ökar. Den som inte blir sjuk i dummokratin Sverige kan inte vara frisk. Eller som Sokrates säger ; "Det är blott bland dårarna som de visa anses dåraktiga."

Makt och korruption.

Med anledning av debatten kring Göran Perssons doktorshatt kan följande ord av Lord Acton vara tänkvärda ; " All makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut."

Surprise!

FN har kommit med en rapport som visar att förhållandena i Afghanistan har blivit bättre sedan talibanregimen föll. I västerlandet har det varit en truism i några hundra år att ett land som styrs av religiösa fanatiker inte är någon trevlig hemvist.

Gud eller Mammon.

Den svenska kyrkan tror på en kursuppgång och räknar med ett stigande värde på sin aktieportfölj. Undrar vilken tro som är störst, den på Gud eller den på Mammon.

Eufori.

De, eventuella, läsare som redan gripits av våryra , vill jag , å det hovsammaste påminna om Blandarens rubrik ; " Vårens första lärka hittades igår ihjälfrusen i stadsparken." 

Après nous la déluge.

Göran Persson säger om det nya pensionssystemet ; " att det inte kommer att vara populärt när de som går i pension ser vad vi gjort."  Socialdemokraternas förmåga att genomföra, ibland riktiga, åtgärder vid fel tidpunkt är nästan kuslig. Avregleringen av kreditmarknaden genomfördes mitt under brinnande högkonjunktur och resulterade i en våldsam överupplåning , inflation och slutligen bankkrasch. Utförsäljningen av Telia , till dem som redan ägde det, en affär som skulle fått vilken bedragare som helst att bli grön av avund, skedde alldeles innan telekommarknaden rasade och värdet i stort sett halverades.                                                                                 Det nya pensionssystemet, starkt kopplat till utvecklingen på aktiemarknaden införs när samma marknad står inför sitt största ras på årtionden.                                                                       Göran Persson har nog alldeles rätt i , att om 20 år så kommer omdömena om hans parti inte att vara översvallande positiva.                                                                                                    Men liksom sin företrädare Olof Palme tänker han väl i Madame Pompadours banor och säger    "Efter oss syndafloden."

Mänskliga rättigheter.

Det är möjligt , som Albert Einstein säger att det som är svårast i världen att förstå är inkomstskatten, men att en regering som avkräver folket mer än 50 % av dess inkomster i skatter och avgifter men  sedan inte kan tillhandahålla en fungerande skola eller sjukvård , utan att rodna kritiserar andra länder för att inte respektera mänskliga rättigheter är något man inte heller fattar i brådrasket. 

Det ser mörkt ut.

Enligt en Sifoundersökning kan 31 % av svenskarna tänka sig att jobba svart. Men här finns väl ändå ett stort mörkertal?

Att sia.

Norska meterologer förutsäger en fin sommar med orden : " Om temperaturen blir högre än normalt i maj kan det bli tal om fint sommarväder med en medeltemperatur på 20 grader på dagen och 15 på natten." Om var det, ja. Det är , som bekant, svårt att sia , särskilt om framtiden.

Ingen lag.

En man som tre veckor tidigare dömts för misshandel, sexuellt ofredande och skadegörelse har två gånger förgripit sig på en åttaårig flicka. Men, utbrister den gode medborgaren, med en viss rätt i mitt tycke, mannen måste väl ha suttit fängslad efter de tidigare brotten? Icke , skyddstillsyn blev följden av denna kriminalitet. "Även när det inte finns en lag , så finns det samvete." ansåg den romerske filosofen Publilius Syrus. Det gäller kanske många , men det gäller inte alla , vilket den åttaåriga flickan tidigt i livet fått erfara. 

Sherlock slår till!

Polisen har lyckats infånga ytterligare en av de superbegåvade kriminella , som låg bakom kidnappningen av Fabian Bengtsson. Mannen hade gömt sig - hemma.

Otroligt.

Vatikanstatens universitet  erjuder , på 2000-talet, en ny kurs ; i exorcism.  I likhet med Leo Rosten upphör jag aldrig att förundra mig över de otroliga saker folk tror på.

Stackars dem!

Svenska ishockeyspelarfackets sekreterare Peter Hagbergh säger med anledning av att NHL-säsongen är inställd att han "till och med tror att vissa elitspelare kan tvingas ta ett vanligt jobb." En del människor har det motigt här i världen.

Svårförståeligt.

Albert Einstein, som enligt många omdömesgilla personer var en klok karl , har följande att säga om en av den svenska statens främsta inkomstkällor ; " Det som är svårast i världen att förstå är inkomstskatten."

I tur och ordning.

Sverige skall enligt DN utbilda irakiska poliser. Det kanske vore bättre att utbilda våra egna?

Att ljuga 2

Riksrevisionsverket har skarpt kritiserat regeringen för att tricksa med utgifterna för sjukpenningen och sysselsättningsstödet, eller som det med en typiskt svensk eufemism heter " kreativ bokföring." S-politikerna i revisionens styrelse vill mörklägga kritiken genom att se till att rapporten inte når riksdagen. Socialdemokraten Per-Erik Granström har i detta syfte uppfunnit en ny och alldeles egen bestämmelse samt bekymrar sig över de stackars riksdagsledamöternas arbetsbörda. Vänsterpartisten Per Rosengren , med en partiordförande med ett fullständigt suveränt förakt för sanningen, ger sitt stöd med orden ; "tricksandet med budgettaken är ju inte precis någon nyhet."  Sissela Bok , professor i filosofi , har skrivit en bok med titeln " Att ljuga."  Kanske vore det lämplig läsning för svenska politiker?

Händelselöst.

I kolumnen "Nyheter Inrikes."  har SvD 050216  kl.00 30  rubriken " Egentligen har absolut ingenting hänt." Sällan ser man exempel på så uppriktig journalistik.  

Die dumme Schweden.

Den schweiziska åklagarmyndigheten har gjort undersökningar angående en svensk finansmans skumraskaffärer i Schweiz och Lichtenstein och skickat resultatet till justitiedepartementet i Sverige.  Vissa väsentliga delar av utredningen var översatta till svenska , men merparten på tyska , varför justitiedepartementet svarade schweizarna att språkfrågan var ett problem och att man därför avstod från att lämna ärendet till polis eller åklagarmyndighet.  Jag undrar om svenskarna kunde säga detta utan en lätt skammens rodnad på sina kinder , med tanke på att schweizarna gjort sig beväret att översätta väsentliga delar till svenska.

Absurt.

Uppdrag Gransknings program om försäkringskassan var en uppvisning i absurditet som får en Becketpjäs att framstå som en saga av Elsa Beskow. Apropå Becket kan det kanske vara dags att erinra om följande replikskifte ur " I väntan på Godot."  - "Att tänka är inte det sämsta."             - " Nej , nej , men det är illa nog."

Arbetslöshet.

I Sverige finns en arbetslivsminister ansvarig för en icke existerande arbetsmarknad och arbetsförmedlare med uppgift att förmedla icke existerande arbeten. Det kan man kalla arbetslöshet.

Fjuttigt.

Skolministern utlovar 225 miljoner kronor för att förbättra undervisningen i svenska skolor, detta förefaller mig vara en droppe i okunnighetens hav. Det är nog snarare en fråga om miljarder och det inte så få, om den svenska skolan ska bli värd namnet igen.

Alternativ?

En programledare och "TV-profil" ( Aftonbladet ) som åkt fast för grovt rattfylleri deklarerar storsint att han står för vad han gjort och att han tänker ta sitt sitt straff. Något alternativ till att inte ta sitt straff anger han inte.

Minimala krav.

Filosofen Robert Nozick som var förespråkare för den minimala staten , skriver i sin " Anarki,stat och utopi." att även den minimala staten skall kunna skydda sin medborgare från yttre och inre fiender samt upprätthålla ett fungerande rättsväsen. Det är tveksamt om den svenska staten, som  snarare är maximal och fullständigt kontrollerar sina medborgare, når upp till dessa krav.

Desinformation.

Sverige skall inte längre exportera krigsmateriel utan försvarsmateriel. Arbetsförmedlingen i Stockholms län diskriminerar inte en svensk sökande till en tjänst hos dem , när de anställer en person med sämre meriter men med invandrarbakgrund, den utövar "positiv särbehandling."   Ingen arbetar längre som städare utan som lokalvårdare eller ännu hellre som hygientekniker.     Språket kan användas på många sätt , både informativt och desinformativt.

Förslag till ny insamling.

Laila Freiwalds visste inte vad Phuket var och på UD hade man inte hört talas om en tsunami. Svenska folket kanske skulle ställa sig bakom en insamling , så att UD kan införskaffa åtminstone ett exemplar av Nationalencyklopedin för att råda bot på den okunnighet som tydligen råder på departementet.

Parodi.

En av Sveriges mest kända ekonomiska brottslingar har agerat som juridiskt ombud och i samband med detta kvitterat ut 296 231 kr. i ersättning. Svenskt rättsväsende har återigen lyckats parodiera sig självt och rättvisan.

Vanskötsel.

Professor Assar Lindbäck säger att Göran Perssons förslag att med en särskild vårdskatt höja skattetrycket i Sverige, skulle innebära att "landet vore illa skött." Om ett högt skattetryck innebär att ett land är "illa skött", måste Sverige vara ett av de sämst skötta länderna i världen. Denna tankegång förfaller inte alls orimlig. 

Advokater och helvetet. ( Igen)

En advokat som av Görteborgs tingsrätt anses bara ha suttit av tiden vid en rättegång, tillerkänns trots detta dystra faktum 57 000 kr. i arvode. Advokaten verkar stundtals haft svårt att förstå vilket brottstillfälle som avhandlats, skriver tingsrätten. Advokatens egen , och i mitt tycke rätt träffande, kommentar är " Inte så roligt." Denna händelse ger mig anledning att , å det hovsammaste, återigen anföra talesättet ; Så länge det finns ståplats i helvetet, kommer inga advokater till himmelen.

Fri översättning!

Utrustad med det blygsamma mått av intelligens som är utmärkande för flertalet människor , har jag efter en våldsam intellektuell kraftansträngning lyckats åstadkomma följande mycket fria översättning av hippierörelsens paroll "Make love, not war!"     Var pilsk,inte ilsk!

Visshet.

Göran Persson som inledde sin politiska bana med att tota ihop , om man säger icke så autentiska, insändare i lokalpressen, har av Dagens Ekos journalist Tomas Ramberg avslöjats med att fara med osanning i affären med de två från Sverige utvisade egyptierna.                 Göran Persson är en man som "ger ett ansikte" åt frasen " Hur vet man ett en politiker ljuger?"  "Han rör på läpparna."

PR2?

Ett företag som heter ExpanderaMera annonserar efter lärare i svenska med rubriken ; " Svenska lärare sökes." Texten fortsätter: " Du bör ha arbetet som svenska lärare  för invandrare ett par år." Tvärsäker kan man inte vara på någonting längre , utom döden och skatterna förstås, men jag antar att företaget söker svensklärare.

Fakta.

Det politiska snillet Pär Nuder säger i SvD 11/2 att " Det viktigaste vi kan göra för att möta utmaningarna är att få fler människor i arbete." Dett kan bli svårt av främst två skäl.                    1) Det finns ingen svensk arbetsmarknad , vi har < 50 000 lediga arbeten i landet och , officellt , 355 000 arbetssökande men alla vet att siffran  > 500 000                                       2 ) Människor med icke högavlönade arbeten förlorar i många fall ekonomiskt på att arbeta jämfört med att leva på sjukpenning eller A-kassa , enligt DN gäller detta för 9 av tio kvinnor.     Jag tror dock att Pär Nuder och Groucho  Marx hyser samma suveräna förakt för sanningen och delar tankesättet " Trassla inte till saken genom att komma med fakta . "                                                                                                                                                                               

Idioti.

Idiot är ett från början gammalt  grekiskt ord som betyder "en person ointresserad av politik". Antingen har idiotin  eller politiken förändrats , men det är svårt att se något idiotiskt i att vara ointresserad av politik idag. 

Platsbrist.

Med tanke på hur trångt det redan är på svenska häkten och fängelser är det en evig tur att dumhet inte är kriminellt.

Riskfyllt.

Karin Bojs skriver i en artikel om folkhälsan i DN att ; "Svenska myndigheter i första hand ska göra det möjligt för alla svenskar att tryggt kunna gå och cykla i sin närmiljö. Utan att riskera att bli överkörda. Utan att skadorna från avgaser överstiger hälsovinsterna." Svenska myndigheter skall nog i första hand göra det möjligt för alla svenskar att kunna gå ut utan att riskera att bli våldtagna , rånade och/eller ihjälslagna. 

PR?

En gång , i en avlägsen forntid , hade jag det tveksamma nöjet att arbeta för en utbildningsorganisation vilken gjorde reklam för sin verksamhet med rubriken ;                            " Sommarkurs för ungdommar." Det kan man kalla att skapa förtroende för verksamheten det !

Utför stupet.

" När den socialdemokratiska regeringen övertog styret befann sig Sverige vid ruinens brant. Vi har nu lyckats ta ett steg framåt." Kjell-Olof Feldt.                                                       Ytterligare en socialdemokratisk "tänkare" ; "Skolan skall vara spjutspetsen mot socialismen." Ingvar Carlsson

Sherlock strikes back!

Möjligen har den svenska polisiära makten ( läs Kling och Klang) känt sig irriterad med anledning av diverse påhopp på senare tid, och av denna anledning raskt beslutat sig för att kalla in " tre stjärnor" i Tre Kronor till förhör i ett våldtäktsmål. Att hitta "tre stjärnor" i Tre kronor måste dock , med alla mått mätt, betraktas som en enastående polisiär landvinning, varför både Kling och "kollegan" Klang är att gratulera!

Välfärdssamhälle.

Herta 99 år och bosatt i Karlshamns kommun , behöver hjälp med att ta sig ut på promenad , med en viss ålderns rätt kan en tänke. Lagom till hennes 99årsdag beslutade kommunen att Herta inte får handla i butiken som ligger 100 meter från hennes hem och vilken hon passerar på sina promenader. Kommunen har nämligen i sin oändliga vishet bestämt att Herta , som sagt 99 år , skall handla via internet.  Sverige är en stat som under åren 1990-98 tagit emot och härbärgerat 342 000 flyktingar och deras anhöriga, men Sverige är inte en stat som kan ge sina medborgare en värdig ålderdom. 

Teori och praktik.

Aftonbladet skriver om en kvinna i USA som har haft sex med en elev och "teoretiskt kan dömas till 100 års fängelse , men åklagaren tror snarare på ett ettårigt straff." Det är som bekant skillnad på teori och praktik. I detta fall är skillnaden 99 % .

Religiös tolerans.

Enligt sanningsvittnet Aftonbladet har domstolen inför vilken pastor Åke Green står åtalad för hets mot folkgrupp ( homosexuella ) , " översvämmats av protestlistor och brev från frireligiösa och andra, som kräver att Åke Green skall friges."  Det finns många arter av sinnesförvirring här i världen , men religiositen måste utgöra en av de värre.  "Om  Kristus fanns på jorden nu, så är det en sak han inte skulle vara : kristen." Mark Twain

Inkompetens på "hög" nivå.

1971 infördes enkammarriksdag i Sverige , utredningsarbetet hade då pågått sedan 1954 och resultatet blev en riksdag med 350 ledamöter. Det dröjde fram till de första voteringarna innan man insåg att 350 är delbart med två , varför   lotten fick avgöra beslutet när röstresultatet blev 175-175. Med tanke på kvaliteten på riksdagens beslut hade lotterimetoden kanske fungerat lika bra än idag.

Sanningar och sanningssägare.

Under årtusendenas lopp har filosofiskt lagda människor funderat kring begreppet "sanningen". Här följer några axplock ;

 " En lögnare tror man inte , inte ens när han talar sanning." Cicero 

"Veritas odium pavit." / Sanningen föder hat./ Pietro Aretino                                    

 "Sanningen är bland  det finaste vi har , den skall vi handskas varsamt med och inte använda i onödan." Mark Twain 

  "Skillnaden mellan en katt och en lögn är att katten bara har nio liv."   Mark Twain  

" Alla människor snubblar ibland över sanningen, men de flesta reser sig snabbt och går därifrån som om ingenting hänt."  Winston Churchill

" Sanningen smärtar. Kanske inte lika mycket som att kasta sig upp på en cykel utan sadel, men den smärtar."  Frank Drebin               

Strunt , snus och Göran Persson.

"Men strunt är strunt och snus är snus om än i gyllene dosor." Och Göran Persson i doktorshatt är ändå bara Göran och lockar enbart till skratt.

Tautologi, eller tårta på tårta.

I den pågående misshandeln av det svenska språket, sanktionerad av den svenska skolan, har ett nytt svårslaget rekord slagits av svenskaspel.se som kavat annonserar ; " Ny nyhet." Men förvånad är det jag som inte blir , idag finns det många svenska organisationer där ingen förmår skriva ett meddelande överstigande tio ord som är begripligt.

I valet och kvalet.

Efter det att skattebetalarna pungat ut med 332 miljoner lägger Vägverket , efter klantigt skötta upphandlingar , försöket med  trängselavgifter på is enligt DN. Iband står man i valet och kvalet när det gäller frågan vad som blir kostsammast för folket , de svenska myndigheternas och politikernas tjuveri eller deras dumhet.

Ännu ett understatement.

"Arbetslivsmimister" , citattecken med anledning av en i Sverige obefintlig arbetsmarknad, kritiserar försäkringskassan för dess långa handläggningstider. Idag kan det dröja månader innan en persons rätt till sjukpenning prövats och under denna tid vet inte personen om hon har någon inkomst eller inte. Hans Karlsson , med ett uppenbart sinne för att konstatera det självklara, säger att rutinen skall vara att omedelbart meddela den vars rätt till sjukpenning prövas och sedan fatta beslut så snabbt att det inte blir någon märkbar ekonomisk påfrestning. Med den monumentala inkompetens som utmärker försäkringskassan kommer man förstås inte att klara en sådan målsättning , varför det ter sig absurt att låta försäkringskassan pröva rätten till sjukpenning överhuvudtaget. 

Sherlock igen !

I anslutning till den s.k. Siba-kidnappningen har  polisen häktat en man i hans frånvaro, detta för att han inte skall kunna försvåra utredningen. Det torde vara svårt att lista ut vad mannen under sin frånvaro hittar på.

Omöjliggörande.

I anslutning till tidigare kommentar om entrepenörens svårigheter i Sverige kan följande citat av Bertrand Russell vara på sin plats ; " Vetenskapsmännen kämpar för att göra det omöjliga möjligt. Politikerna kämpar för att göra det möjliga omöjligt." 

Entreprenörer.

I det småföretagarfientliga Sverige lyder entreprenörernas stolta devis; Friskt vågat, allt förlorat.

Inte en siffra rätt.

Att på tre decennier lyckas köra ett samhälle med våra förutsättningar , stora naturtillgångar , världens kanske bäst utbildade arbetskraft och en efter andra världskriget oförstörd produktionsapparat , fullständigt i botten, måste vara en prestation jämbördig med att ha noll rätt på stryktipset. Därför bör socialdemokraterna ha all heder för att de lyckats med detta.

Sekularisering.

Högt uppsatta shiamuslimska präster har krävt att islam skall vara enda rättskällan i staten Irak.  I västerlandet har det gått över tvåhundra år sedan Fredrik den store med ett alexanderhugg åstadkom sekularisering med orden, "ty här måste var och en bli salig på sin fason." Skall det dröja ett sekel till innan Irak når upp till denna hisnande intellektuella höjd?   

Hot?

I samband med övergången till digital-TV skriver Expressen " Snart blir det svart i rutan."  Är detta att betrakta som ett hot eller ett löfte?

Ja = nej.

Trots ett beslut att satsa på vård för unga flickor med missbruksproblem, läggs landets enda behandlingshem för denna grupp ned. Efter en tid av tveksamhet och vankelmod från den socialdummokratiska regeringen , där ja ibland betytt ja och ibland nej , har vi till slut nått det sovjetiska tillståndet där ett ja är ett nej.

Demokrati och rikedom.

Demokrati råder när de fattiga, inte de rika, härskar , skrev Aristoteles. I Sverige har "utvecklingen" nått dithän att en fattig man kan bli rik genom att uppträda som demokrat.

Differenser.

DN skriver att en motståndare till kvinnliga präster blivit biskopsvigd. Tydligen tillhör han någon obskyr del av svenska kyrka kallad "Missionsprovinsen". Om kvinnoprästmotståndare har Staffan Lindén följande att säga ; " Visst finns det skillnad mellan manliga och kvinnliga präster, men det är väl inte den de predikar med?."

Upplevelse?

Den svenskproducerade TV-serien Riket har för många tittare tydligen blivit rena blaha-upplevelsen.

Verkligheten överträffar dikten.

Svenska MAD presenterade för länge sedan det sjuka skämtet " Det är väl inget fel på incest, bara det stannar inom familjen." i en attack på ett absurt samhälle. Ingen skulle våga skämta på detta sätt idag , verkligheten med utsatta barn har kommit oss alttför nära. Dramatiska institutet gör doch ett tappert försök att  spränga alla ramar genom att låta , eller snarare tvinga, en gupp sexåringar att lyssna till en porrnovell medan de videofilmas. Om  det låg inom möjligheternas gräns att hitta ett tillräckligt nedsättande epitet för människor som agerar på detta sätt skulle jag använda mig av det. Problemet är att jag inte kan hitta något , dessa människor är absurda, de är bortom verkligheten.       

Rast vila!

Även Argus skarpa ögon behöver med ojämna , men långa, mellanrum vila för att bibehålla sin skärpa. Ett sådant sakernas tillstånd har nu inträffat , varför inga nya oförskämdheter, elakheter och rena förolämpningar gentemot dumheten kommer att dyka upp under några dagar. Till helgen kommer emellertid , om Gud vill, vilket inte är tvärsäkert, allt att vara normalt igen och dumheten åter få ta sig i akt , ty Argus har likt Strindberg,  ordet i sin makt!

Högre matematik.

I kölvattnet efter den svenska skolans sammanbrott utspelar sig följande lilla scen ;                   En skolklass bestående av 26 elever har haft matteprov och en bedrövad lärare kommer in i klassrummet för att delge eleverna resultatet ; "Det var tyvärr så dåligt att jag måste underkänna 35% av er." Då säger lille Muhammed ; "Men magistern så många är vi ju inte." 

Värt att glömma.

 I morse när jag vid morgonrakningen såg mitt ansikte i spegeln föll , av någon för mig outgrundlig anledning, följande ord av Groucho Marx i minnet "Jag glömmer aldrig ett ansikte , men i ert fall är jag beredd att göra ett undantag."