Flexibilitet och överlevnad.

Det skall bli intressant att se om SSUs nuvarande ordförande kan uppvisa en ännu bättre verbal flexibilitet än sin företrädare, som kallade  bedrägeriet med medlemssiffror "organisatoriska motsättningar", och till skillnad från denne förhoppningsfulle(sic) unge politruk överleva på sin post.

Misstänksamhet.

En man har hittats skjuten i Mölndal och enligt Expressen misstänker polisen att han mördats. Det är möjligt att den svenska polisen i detta fall visar större skarpsinnighet än sin amerikanska kollega, som när han i ett dike hittade liket av en färgad man med 17 kulhål sa;
Detta är det värsta fall av självmord jag någonsin sett.

Världsårsbäst.

DN rapporterar 29/1 att Kajsa Bergqvist satt nytt världsårsbästa i höjdhopp. Denna remarkabla händelse har i Argus lika remarkabelt kosntruerade hjärna fött tanken tanken att kl 00 01 den 1/1 2007 dödsföraktande slunga sin bastanta kropp över höjden 105 cm, för att, låt vara kortvarigt, bli årsbäst i välden.

Fördärv.

Ju äldre Argus blir(och gammal är det Argus som blir, fortare än kvickt) ju mer övertygad blir han om sanningshalten i äldre talesätt.
Till exempel tycker han detta är en bra beskrivning av den härskande ideologins "utveckling";
Den första generationen förvärvar, den andra förvaltar och den tredje fördärvar.

Ingen dansar nykter.

Expressen berättar i dagarna om statsministerparets spritinköp och tidigare har kulturbäraren för en förundrad omvärld talat om att Anitra och Göran, med Anitras ord "ofta hånglar."
Dessa epokgörande journalistiska bedrifter har under morgonens tankegång transpi.f´låt inspirerat Argus till följande lilla poem ;

                                 På sitt säte uti Harpsund,
                               sitter Göran glad och rund,
                                    väntar på Anitras dans,
                         säg var kan hon vara nånstans?
                       Han trängtar att ge henne en drink och en puss,
                     för som redan Cicero sa; Nemo saltat sobrius.  

OGLE-2005-BLG-390Lb

En planet lik jorden och med ovanstående konstifika namn har nyligen upptäckts. Glad är det Argus som är att hans egen hemvist i det oändliga inte bär  ett så himla underligt namn utan ett betydligt mer jordnära, tänk vad krångligt det annars skulle vara att veta var man bodde.  

Men visste måste det ha funnits människor på alla planeter, annars skulle de väl inte vara utdöda och öde?

Epistemologi och tillvaron.

Under morgonens tankegång, en sträcka på blygsamma 15km, som Argus  avverkar med tre steg, ett för varje halvmil, vilket är lyckosamt för honom, då han i likhet med stora delar av mänskligheten hyser en hjärtlig ovilja mot fysisk ( och vad värre är,intellektuell,sekr.anm.) ansträngning, kom hans tankar att kretsa kring människans kunskaper om den tillvaro hon är satt att leva.

Sören Kierkegaard säger ; Tillvaron måste levas framåt , men kan bara förstås bakåt.
Samma paradox ger talesättet ; Dåliga erfarenheter undviker man genom gott omdöme och gott omdöme får man genom dåliga erfarenheter, uttryck för.

Varje förälder vet också att de enda kunskaper man inte kan ge sina barn, är de som är verkligt viktiga, de som lär dem att leva.

Håhåjaja, som Kurt Vonnegut säger, tillvaron går inte ihop, som Isaiah Berlin säger.

Tvagning.

Sanningsvittnet och språkvårdaren Expressen utbrister idag i en krigsrubrik ;
Så snuskiga är dina händer.
Den som inte känner sig å det minimalaste träffad av detta påstående är Argus , som likt en sentida Pontus Pilatus dagligen, för att inte säga stundligen, tvår sina händer, en vana som han å det mest varmhjärtade råder snart sagt vilken politiker som helst till.( Mångas hjärnor verkar däremot redan vara tvättade.)  

Timlön?

Annika Borg som "arbetar" som präst, har ett (tolvårigt) barn och tjänar nästan en halv miljon kronor om året, ger en  förundrad omvärld rådet att "Våga slösa med din tid."

Det är skönt att ha timlön i himlön, som Tage Danielsson sa.

Till botten.

Den svenska polisen har i en undersökning av Svensk Kvalitetsindex fått bottenbetyg av de 60 000 tillfrågade.
Det har Argus full förståelse för efter att under de senaste(sista?) dagarna läst om Novaprojektet, där polisen ljög om vad man presterat mot den organiserade brottsligheten för att legitimera existensen av projektet och nedläggningen av kommission Syd som tvärtom bedrev en framgångsrik insats mot bostadsinbrotten utförda av utländska ligor i Stockholmsområdet.

Med polisiär logik ;
Dåligt består, bra förgår.

Apropå botten påminns Argus i sammanhanget om talesättet från Öststaterna ;

Fem poliser omkom då de försökte bärga bilen ur floden. Ytterligare fem omkom då de försökte rekonstruera händelsen.


Festina lente.

Stressforskaren Lennart Levi har tydligen tagit kunskaperna från sin forskning  ad notam och avvaktat med att bli riksdagsman till 75 års ålder.
Det är vad romarna skulle ha kallat att skynda långsamt det.

Tillgång och efterfrågan.

En folkpartistisk politiker i Skåne har utsatts för hot och säger till Kristiansbladet ;
Jag förväntar mig att jag ska kunna få det skydd av samhället jag möjligen behöver framöver.

Tanken har tydligen inte slagit denna politiker att polisiära ingripanden, genom politikernas försorg, håller på att bli lika sällsynta som gudomliga, analogt med tanken;

Det är med polisen som med Gud, han finns aldrig när man bäst behöver honom. 

Sovmorgon.

Dagen efter tsunamikatastrofen, en vanlig arbetsdag, infann sig statsministern i regeringskansliet vid lunchtid. Förmodlgen hade han tagit en välbehövlig sovmorgon efter en slitsam helg med paketöppnande och skinkätande.
Den svenska regeringen är  förmodligen den enda grupp människor i världen som skulle kunna sova sig genom ett tredje världskrig.

Men även denna syssla kan vara nog så ansträngande, vilket tydligt framgår av det ukrainska ordspråket;
Man sover och sover och har inte tid att vila sig.

When you got to go....

"Svennis" meddelar i Sv.D. att han kommer att sluta , antingen frivilligt eller genom att få sparken.
Detta uttalande påminner Argus om ett annat , minst lika minnesvärt, från en annan , minst lika minnesvärd, karaktär,  skildrad i Truman Capotes "Med kallt blod", mördaren Dick Hickock, som innan ett planerat mord på en försäljare de båda gentlemännen fått lift med ger sin kumpan stickrepliken(sic) ;
-Vad är det för likhet mellan att gå på muggen och att dö?
-När man måste så måste man.

Upplysning.

DN meddelar idag att bästa sättet att skydda sig mot förfrysning är att klä sig torrt och varmt. Där ser man hur förtjänstfullt denna drake kan upplysa en okunnig allmänhet om inte bara rätta förhållningssättet i  mångkulturella frågor utan ävensom hur den bäst skyddar sig mot vädrets makter.

Kanske förhåller det sig i upplysningshänseende tvärtom när det gäller pressen , mera som den danske politikern Bertel Harder säger ; Pressen har lagt ett täcke av stupiditet över mänskligheten.

Luft.

Svenska forskare tror enligt kulturbäraren Aftonbladet att människan fått sina öron,  inte för att höra, utan för att andas.
Ja, visst verkar det som om det huvudsakliga(sic) innehållet mellan öronen hos många människor utgörs av luft, reflekterar Argus

Galningar och/eller dumskallar?

Det är svårt att avgöra om de makthavare som på tre decennier lyckats förvandla Sverige från en  rik, välmående och trygg idyll till en mänsklig och materiell soptipp är vansinniga eller "plain stupid", men oförtrutet fortsätter de den färd som åt helvete bär och inom en lika snarkommen som fasansfull framtid har de väl lyckats dra in Sverige i det tredje och sista världskriget.

Svenska soldater har av någon , för alla utom möjligen en svensk politiker, outgrundlig anledning, skickats till A fan i sta..f´låt , Afghanistan skall det vara. Detta har väckt ont blod hos al-Quida et consortes enligt DN och den svenska underrättelsetjänsten säger sig ha fått informationer som tyder på en förhöjd hotbild mot Sverige.

Det är emellertid väldigt svårt att göra hotbildsanalyser, de har inte alls samma säkerhet som en väderleksprognos , säger Klas Bergenstrand vid underättelsetjänsten SÄPO. Ja , det är svårt att CIA, särskilt om framtiden, säger Argus.
 
För övrigt kan Argus bara hålla med Bertrand Russell när han säger ; Mordlystna galningar kan med fördel sysselsättas med att ta livet av varandra, men förståndigt folk skall hålla sig borta så länge det pågår.

Styrning.

På DN-debatt skriver idag tre experter ;  " Inkompetens och naivitet styr vår brottsbekämpning." Tyvärr är det nog inte bara på detta område dessa båda "styrmedel" är förhärskande.
Lägger man därtill en flegmatisk läggning hos "beslutsfattarna" , senast ådagalagd ( uppvisad, övers.anm.)  i samband med Gudruns ( stormen, inte politissan) och tsunamins härjningar, som skulle kunna få dem att sova sig igenom ett tredje världskrig, kommer man nog  så nära en uttömmande förklaring till sakernas beklagliga tillstånd som det står i mänsklig makt att komma.

De som inte intresserar sig för politik  låter sig styras av dårar , sa de gamla grekerna.  I Sverige hjälper det nog inte värst med intresse ty ;


Regeringar kommer och regeringar går,
men dårskapen genom tiden består.

Truism.

En tidning i Uganda meddelar att de 65 miljoner kronor per år som de svenska skattebetalarna ger i bistånd till landet, används till krigföring och tortyr av landets regering.
"De svenska skattebetalarna bör få veta att vi missbrukar deras pengar", säger den politiske redaktören.

Förmodligen är den afrikanske politiske redaktören så lyckligt okunnig om hur vana svenskar är vid att deras skattepengar missbrukas att han inte uppfattar vad han säger som en ironisk truism.

Sömnpiller.

TV-programmen inbjuder sannerligen  till sömn och en kvinna i USA har nu somnat in för gott och avliden suttit framför TVn i två år försänkt i evig vila.

Det är väl som Vittoria de Sica sa ;
TV är det enda sömnpiller som intas genom ögonen.

Falsk matematik.

I den svenska , av Sovjet starkt inspirerade, nyhetsförmedlingen  meddelas att den svenska staten förra året bytte ett förväntat underskott på 30 miljarder mot ett överskott på 13 miljarder. Samtidigt steg emellertid statsskulden med 50 miljarder.
Det skall till en matematiker av Bosse Ringholms kaliber för att summera dessa siffror till ett annat resultat än ett minus på 37 miljarder.
 
Här använder sig Argus av enkel logik och enda botemedlet mot det är som bekant ignorans.

Incitament och svårighetsgrad.

Södertäljepolisen har enligt Expressen klarat av att lösa ett brott , som inte bestod i att en bilförare körde utan bilbälte.  Det rörde sig istället om två tjuvar , utrustade med en intellektuell kapacitet som fick dem att utse polisens plats för beslagtaget gods till brottsplats och där försöka komma över sprit.

Många brott kan nog den svenska polisen se mellan fingrarna med och nästan alla kan man tycka är för svåra att ge sig i kast med , men när man försöker stjäla polisens sprit på polisens område , då slår Kling respektive Klang obönhörligt till.

Lögn och politik.

Den amerikanska språkorganisationen American Dialect Society har utnämnt "truthiness" till årets ord. Ordet står för förmågan att "kunna framställa tvivelaktiga sanningar som självklart riktiga" enligt Aftonbladet som misstänker att organisationen haft Bush i tankarna när man korat ordet.

Det påminner Argus om "gåtan" ;
-Hur vet man att en politiker ljuger?
-Han rör på läpparna.
 

Gambling.

DN skriver idag att den svenska regeringen , d.v.s. Göran Persson , skall satsa 15 miljoner på hästar.
Det är möjligt att detta trots allt är en av de intelligentare investeringarna som åstadkommits från detta håll, vilket i och för sig inte säger särskilt mycket.

När det gäller spel har Argus annars ungefär samma dyrköpta erfarenheter som Jarl Kulle som säger ;
Det finns tre säkra sätt att ruinera sig , vin , kvinnor och hästar . Jag har provat alla.

Processen fortskrider

I den fortskridande processen , som f.ö. i rask takt ser ut att närma sig sin fullbordan, att förvandla Sverige från en välmående idyll och det tredje rikaste landet i världen till en mänsklig och materiell soptipp, har en "sexguru" från Rumänien , efterlyst för trafficking och pedofili, beviljats pemanent uppehållstillstånd i Sverige.

Detta är i Argus tycke helt i överensstämmelse med ordstäven ;
Fan håller alltid till på de största sophögarna och Det finns folk som inte ens Fan vill ha ( däremot är de välkomna till Sverige).