Spindelväv.

Den forne irakiske diktatorn och massmördaren Saddam Hussein , eller bara Saddam som han familjärt benämns av DN och Expressen , vill , enligt sin advokat , dömas och avtjäna sitt ( eventuella ) straff i Sverige .  Motivet skulle enligt advokaten vara att Sverige är en rättsstat och att " fängelserna verkar så bekväma och strafftiderna så korta."

 Sedan en tid härbärgerar Sverige en annan krigsförbrytare , den serbiska expresidenten Biljana Plavsic som , till skillnad från offren för hennes regim, fortlever sitt liv under synnerligen drägliga förhållanden, numera på kvinnoanstalten Hinseberg.

 

Det är svårt att föreställa sig att samma hänsyn skulle tas till kriminella av lägre "dignitet" i dessa båda länder men som den , lätt misantropiske , Jonathan Swift säger ; " Lagen är som en spindelväv som fångar små flugor men låter spyflugor och getingar bryta igenom."

1 teklahelena:

skriven

Ja, tänk vilken aktivitet som skulle utlösas och hur många som skulle sysselsättas om Sverige beslöt sig för att härbergera Saddam Hussein (han slår Plavsic med hästlängder). Och Sverige skulle få en plats på kartan. Och förmodligen bli mål för både det ena och det andra. Knappast politiskt önskvärt..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: