Heder och svagdricka.

Tv ( television, inte tills vidare,) "profilen" enligt SvD, Sverker Olofsson har utsetts till hedersdoktor vid Umeå universitet. På vilka grunder är och förblir  en väl förborgad hemlighet för en förundrad mänsklighet.

 

Men har Göran Persson blivit hedersdoktor i Örebro , så har väl alla slussar så att säga öppnats och , i nivelleringens ( utjämningens , övers. anm.) namn så är det snart möjligt att , som Falstaff Fakir säger, för en var att bli sin egen professor.

 

Apropå Örebro så har Argus inte hjärta att undanhålla sin lilla ( men en sommarkväll som denna förhoppningsvis otrogna ) läsekrets  en liten anekdot med anknytning både till Örebro och ovan nämnda " doktorer" .

 

En regent ( Oscar II ? ) är på besök i Örebro  , ser stadens ståtliga rådhus och utbrister ;            " Bornera icke , svagdricka! "

 

Blir Sverker Olfsson känd för någon replik är det möjligen ; " Men du, ska det vara på det här sättet?"  Vilken , i nivelleringens namn , är lika platt som en nedsutten hatt , som Nils Ferlin skulle ha sagt.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: