Den längsta?

Den f.d. irakiske diktatorn och fortfarande massmördaren Saddam ( som Expressen skriver, för Argus framstår det som en smula orättvist att inte två andra potentater , Adolf och Josef ( Lillefar) också kallas vid förnamn av inte bara Expressen utan också annan press). Nåväl, "Saddam" skall i alla händelser enligt en nyhetsbyrå ge ut en roman.

 

Denna remarkabla litterära händelse får Argus att minnas ett yttrande av den irländske författaren J.P. Donleavy ; "Att skriva är att göra pengar på sina sämsta ögonblick." 

 

Vidare, funderar Argus , så är ju "Saddams"  sämsta ögonblick väldigt långt , i praktiken ett helt människoliv , varför det inte är omöjligt att en förundrad mänsklighet här har att tacksamt emotse världens hittintills längsta roman , i sidantal och utan några som helst andra jämförelser i paritet med en bok i en ( möjligen) helt annan genre , Bibeln.

1 teklahelena:

skriven

Fast det är klart, Saddam kanske också har en historia att berätta? Skrev förresten Stalin något tankemässigt eller självbiografiskt?

2 Argus:

skriven

Jo ,nog har "Saddam" en historia att berätta , för att inte tala om hans offer. Varken "Saddams" eller "Lillefars" styrka låg på det intellektuella planet , "Saddams" "bibliotek" lär uteslutande ha bestått av våldskildringar och båda dessa historiskt betydelsefulla personer började sin bana som hitmen , vilket säger en del om mänskligheten , men för ögonblicket har Argus inte hjärta att berätta vad. Adolf , eller "Adde" som han , enligt nyligen inkomna och ännu inte verifierade uppgifter , kallades i den ( mycket trånga ) vänkretsen misslyckades totalt som arkitektstuderande och övergick snabbt till politiken ,ett område där man , tydligen, är mindre nogräknad med avseende på kvalifikationer än i nästan alla andra mänskliga sammanhang, ett faktum som ett stort antal människor fått betala ett mycket högt pris för.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: