Patienten är dålig , men sjukvården är sämre.

Svensk sjukvård har hamnat på åttonde och en föga hedrande sista plats i en jämförande undersökning med åtta västeurpeiska länder.( Sv.D.) Argus ställer sig frågan hur många västeuropeiska länder man skulle ha behövt jämföra med för att Sverige inte  skulle ha kommit sist.

 

" I reella tal handlar det om att 500 000 svenskar söker vård utan att få bot eller lindring av besvären." skriver den borgerliga alliansens välfärdsgrupp. Motsvarande siffra för Tyskland är      85 000 , men Tyskland har nästan 10 gånger så många invånare. (Argus anm.)  En annan realitet är att ett stort antal personer söker kompetent vård utan att ens komma i kontakt med den skriver Argus.

 

Argus har , under eonernas lopp, lyckligtvis ( tycker han själv ) av en givmild natur varit utrustad med en god hälsa och därför för egen del bara i liten utsträckning drabbats av dessa problem, men han känner djupt med de personer som inte varit lika lyckligt lottade , speciellt med den man som enligt egen utsago av ett oblitt öde drabbats av alla sjukdomar utom hypokondri.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: