Alla fuskar ....eller ?

Lena Mellin skriver i Aftonbladet , Kamratposten kärvänligen kallad , en artikel som är svår att tolka på annat sätt än som ett försök att släta över den senaste tidens  fusk inom bl.a. Försäkringskassan och Systembolaget. Hon gör det med rubriken "De omutbara finns inte - alla fuskar."

 

Jag vet inte riktigt var Lena Mellin har inhämtat denna epokgörande kunskap , men visst är det beklagligt att hon inte meddelat den tidigare och därmed sparat in en hel del pengar åt svenska skattebetalare i deras finansiering av diverse obskyra verksamheter. Helt klart är dock att alltför många människor fuskar , ett problem som lättast löses genom att de inte får möjlighet att förfoga över andras tillgångar.

 

Ovanstående Mellinska rubrik och djärva påstående dämpas dock något i artikelns sista mening med följande häpnadsväckande logiska volt , " Särskilt för oss som fortfarande tror på den omutlige statstjänstemannen."

 

Det finns en viss risk att Lena Mellin , inte motvilligt eftersom hon inte vet om det, ger näring åt Herbert Tingstens manschauvinistiska utsaga ; " Att diskutera med en kvinna är som att läsa tidningen när det blåser."


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: