Lilla hjärtat.

Lilla hjärtat; What´s a sweatheart like you doing in a dump like this. Bob Dylan
 
 

De kallade henne Lilla hjärtat – hon fick inte

fylla fyra år.   DN. 20 03 08

Lilla hjärtat föddes med abstinensbesvär och lämnades på sjukhuset när hon var nio dagar av sin biologiska mamma som var i större behov av droger än att få vara tillsammans med sin nyfödda dotter.
Flickan placeras i familjehem när hon är åtta veckor och lever där tillsammans med tre storasystrar i största lycka och välmående i två år, nio mänader och tretton dagar.
 
Då beslutar kammarrätten i Jönköping att hon skall återföras till sina biologiska "föräldrar", som hon inte känner, en mamma som är psykiskt sjuk och missbrukare och en pappa i samma tillstånd och så våldsam att socialtjänsten måste kalla in väktare när de skall träffa honom.
 
10 månader senare har mamman dödat Lilla hjärtat, namnet fick hon av sina syskon och föräldrar i familjehemmet, inte av sina biologiska föräldrar.
 
Svensk lag säger att alla åtgärder när det gäller barn skall ske med barnets bästa för ögonen, det verkar som om Jönköpings kammarrätt missat denna detalj i lagstiftningen, vilket borde diskvalificera ledamöterna från all juridisk verksamhet i evighet.
 
              Å den lilla bäcken mot älven rinner
              å älven rinner mot stora hav
              å aldrig nånsin mer dú finner
              var lilla bäcken blev av.
                  Allan Edwall
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: