Skitsnabbt!

 
George Washington, skitläskig?
 
 
Abraham Lincoln var inte bara president, slaveriets avskaffare och mordoffer utan därtill en lysande historiberättare.

Abraham;

Det finns en historia om Ethan Allen jag är förtjust i;

 Det var kort efter frihetskriget, precis efter freden*. Ethan Allen reste till London för att hjälpa vårt nya land att avhandla ärenden med kungen. Engelsmännen hånlog åt hur enfaldiga, bondska och ofina vi var. Men en dag blev han hembjuden till en förnäm lords residens. Middag serverades och dryckjom intogs.

Tiden gick, som den gör, och Mr. Allen fann att han behövde gå på dass.Han var tacksam för väganvisningar dit. Lättad kan man säga. Mr Allen upptäckte när han steg in på vattenklosetten att den enda dekorationen där inne var George Washington**.

 Ethan Allen gjorde det han kommit för att göra och och återvände till salongen. Hans värd blev besviken när Allen inte nämnde Washingtons porträtt. Till slut kunde hans lord inte låta bli att fråga om han sett porträttet. Det hade han. Vad ansåg Mr.Allen om dess placering?Tyckte Mr. Allen att den var passande? Ja, det tyckte Mr.Allen. Hans värd blev förbluffad. Passande??? George Washingtons porträtt på en vattenklosett?”

Ja, sa Mr Allen, för där kommer det till god nytta.Inget får engelsmännen att skita så snabbt som åsynen av George Washington.”

* 1776

** USAs befälhavare i frihetskriget mot England och förste president.

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: