Spel och dobbel = trubbel.

 Tröst i bedrövelsen?.
 
En amerikansk man som var en fena på den världsomspännande  tivolisporten att pricka en hink med bollar i spelet Tubs of Fun har nyligen förlorat sitt livs besparingar i  just detta spel. När han utövade den i hemmets lugna vrå lyckades han så gott som hundraprocentigt träffa det åtråvärda målet (hinken). Ett tivoli dök upp på mannes hemort och utlovade som vinst en spelkonsol till den som var skicklig nog i denna ädla idrott. Mannen misslyckades och försökte på spelares klassiska vinna tillbaka sina förluster med kvitt eller dubbelmetoden, vilket innebar att han på ett par minuter förlorat 2000 dollar. Han nöjde sig dock inte med denna förlust utan gick hem och hämtade hela sitt sparkapital, vilket också detta tacksamt togs emot av tivolit.Som tröst vann mannen till slut en uppstoppad banan med rastaflätor. 
Som många andra förlorare är mannen övertygad om att spelet var riggat och har nu stämt tivolit. Vi får väl hoppas att mannen tar sig samman och med amerikansk äppelkäckhet gillar läget, men just nu känner han kanske ungefär sä här;
 
 
Jag är så styv på att kasta boll,
men i spelet gick det troll,
jag kasta och kasta utav bara f-n
men vinsten blev blott en banan
 
så nu står jag här på ruinens brant
utan en enda sparad slant,
så kan det gå när man ägnar sig åt spel
och spelet går åt helskotta fel.
 
Apropå spel kan det finnas anledning att minnas Kit Carsons ord till Vilde Bill Hickok; Kortleken är djävulens bibel, ska du veta Bill.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: