Göra ont värre.

 Någon som förutsett vad som komma skulle?
 
Socialminister Ulf Kristersson vill att människor som sjukskrivits p.g.a. psykiska besvär skall ordineras arbete, d.v.s. "botas" med det som gjort många av dem sjuka. Detta inte därför att ministern tror att de skulle bli friskare utan för att antalet sjukskrivna ökat och kostnaderna stigit.(Han tycks överhuvudtaget inte fundera över anledningen till detta fenomen.)   Metoden påminner om medeltidens "sjukvård" som oftast bara hade effekten att göra de sjuka sämre och tillfoga dem smärta under "behandlingen".
Överläkaren och chefen för stressmottagningen i Göteborg,Kristina Glise, med en möjligen något större insikt i psykisk ohälsa än ministern, anser metoden "vansinnig" och kontraproduktiv, "de sjuka blir bara sjukare."
Till det kan väl bara läggas att ministern som sagt inte är särskilt intresserad av människors psykiska välbefinnande utan bara av deras kapacitet som arbetskraft.
Generellt är Argus annars av åsikten att den som inte blir psykiskt sjuk på den svenska arbetsmarknaden inte kan vara psykiskt frisk.
 
Möjligen tänker socialministern;
 
Tja, arbetsmarknaden är sjuk,
det förstår alla vid sina sinnens fulla bruk,
för den med minsta intelligens
är detta common sense
 
men detta måste arbetskraften stå ut med
och som en del i detta led
vill vi bota ont med värre 
och göra de sjukskrivna färre.
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: