Bang bang!

Röst i öknen?
 
USAs senat godkände inte det förslag till en ny vapenlag som president  Barack Obama lagt fram. T.o.m. förslaget till förbud mot halvautomatiska vapen och högkapacitetsvapen, som, normalt, i den mån detta ord längre är tillämpligt på en sinnesförvirrad värld, hör hemma i krigszoner, röstades ner.
Man skulle annars kunna tänka sig att de senaste skottdramerna, där två fyraåringar skjutit ihjäl en sexårig lekkamrat och en vuxen kvinna borde ha skickat kraftiga signaler till lagstiftarna att det faktiskt finns människor som inte ens är kapabla att se till att barn inte kommer åt vapnen och gör bruk av dem.
Det är numera svårt att se vad som krävs för att man i USA ska ta sitt förnuft till fånga, skärpa lagarna och undvika helt meningslösa dödsfall och man törs knappast tänka sig det.
Om gamla reminiscenser från Vilda Västern ligger till grund för beslutet är det kanske dags att betrakta denna epok som ihjälskjuten och begravd men troligare är tydligen att en senator och vapenivrare i USA tänker;
 
 
Ett vapen är en rätt i varje hem,
och även om man inte fyllt fem
ska man kunna avlossa ett skott,
detta är på vår frihet ett viktigt  mått.
 
Vem vill väl leva i ett land
där man inte skjuta kan
vem och hur och var man vill
som en gång i tiden Vilde Bill?
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: