Hedersknyfflar?

 Fadime.

Det är i morgon 10 år sedan Fadime Sahindal mördades av sin far, med motivet att hon hade haft en svensk pojkvän. Av någon anledning brukar den här sortens mord gå under beteckningen hedersmord, vad nu heder har i sammanhanget att göra. Vad det det handlar om är rent och skärt kvinnoförtryck och synen på kvinnor som handelsvaror att tjäna pengar på, så länge de är oskulder.
Argus kan bara djupt beklaga de kvinnor som haft oturen att födas in i dessa kuktur...oj då, kulturer ska det vara, se där en Freudian slip som heter duga. Det är på gränsen till obegripligt att det på 2000-talet fortfarande finns människor (eller är  antropoider en riktigare benämning?), som använder sig av "heders"mord, könsstympning etc. för att hålla kvinnorna i herrarnas tukt och förmaning.
Ännu obegripligare framstår det att man till ett land redan till brädden fyllt med knäppgökar, fortsätter att importera såna. 

Argus tänker sig att Fadimes pappa eller någon likasinnad hedersknyffel, i den mån deras reptilhjärnor tillåter det tänker;

En dotter ska lyda sin far,
ty även om han är en barbar,
som knappt läsa och skriva kan,
så är han ändå alltid man.

Och i vår "kultur",
som hos många djur,
är det alfahannen som styr och ställer
även om hans hjärna saknar celler.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: