Gammal är äldst.


Juholt avgår! Äntligen ett jobb ledigt som jag klarar!


Fredrik Reinfeldt har fått en Aha-upplevelse och kommit på att människor framöver måste jobba till de blir sjuttiofem år om pensionssystemet skall hålla. Många har redan påpekat för Reinfeldt att det faktiskt finns människor som har jobbat så hårt fysiskt att de helt enkelt är utslitna vid 65 års ålder eller tidigare. Ett av Reinfeldts konstateranden är att varannan människa som föds idag kommer att bli hundra år, men ser man det som ett problem är det nog knappast något man behöver oroa sig för.   ( Words, words, words.)
En annan slitagefaktor än den fysiska i dagens arbetsliv, är ju att vi nått en punkt där den intellektuella förvirringen är den enda som kan tävla med den moraliska,många arbetsplatser håller idag samma intellektuella standard som vilket dårhus som helst och ju äldre man blir ju svårare blir den degenereringen att uthärda.
I maj förra året brann det i kärnkraftverket i Ringhals. Branden skylldes först på en kvarglömd våtdammsugare, ett mänskligt misstag alltså. Det har senare visat sig att branden uppstod under ett tryckprov, varvid, milt uttryckt, viss förvirring uppstod.
"Det fanns olika och motstridiga order." "Nej, ett mänskligt misstag tycker jag inte att det är. Snarare pekar det på vissa organisatoriska brister." (Lägg märke till användandet av "vissa")
Den här typen av sinnesförvirring är slitsam på många arbetsplatser, men på ett kärnkraftverk är den livsfarlig. Reaktorn står fortfarande still, hittills till en kostnad av två miljarder kronor.

 Kanske funderar en åldrande människa ungefär så här, vad vet väl fåvitske Argus?;

Håren har blivit få och grå,
i pension borde man väl gå
men man får väl göra som ministern vill
och slita några år till.

Men den dagen jag fyller hundra,
ska jag ringa Fredrik och undra,
om jag möjligen kan ta en rast,
utan att ligga samhället till last.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: