The travelling Ghezalis.

 Ett visst kunskapsglapp om det samhälle man gärna drar fördel av kan spåras hos muslimerna. Men man får väl ha en viss förståelse för det, med det besvärliga svenska språket, som enligt talesmannen för Örebros muslimer, utgör ett "obstacle."

Nolltaxeraren Mehdi Ghezali har varit på en, förmodligen välbehövlig, då det lär ta  på krafterna att slita ihop en sån inkomst, semesterresa till Pakistan. Dock har Mehdi ännu inte dragit in tillräckligt för att kunna återbetala de biljetter som svenska UD betalade 2007, efter det att Mehdi och hans hustru unnat sig en, förmodligen lika välbehövlig, semesterresa till det undersköna Somalia, för att där njuta av "äkta muslimsk kultur och vacker natur." Denna resa, liksom den senare till Pakistan, slutade i fängelse för Mahdi och hans familj , möjligen beroende på att myndigheter i andra länder har ett något misstänksammare förhållningssätt till medellösa personer som semestrar på andra kontinenter än vad vi ( ännu ) visar upp i vår något mer naiva oskuld.

Mehdis advokat Peter Althin, som Argus har hört försvara snart sagt alla utom djävulen, men den dagen är nog inte lång borta, hävdar att Mehdi enbart greps för visumbrott i Pakistan, men trots denna ringa förseelse utsattes för tortyr. Ett annat skäl till gripande kan ha varit att den bil Mehdi och ett antal andra personer färdades i innehöll 10 940 dollar i kontanter, två knivar och en strypsnara, samt 16 cd-skivor av den, diplomatiskt uttryckt, radikale muslimen  Anwar al Awlaki ( eller Awaki ) mannen som beskriver massmördaren Nidal Malik Hasan med följande ord : Nidal Hasan is a hero. He is a man of conscience....How can there be any dispute about the virtue of what he has done?

Utan är vad det inte är att Argus kan förstå att det finns en viss skepsis i en del länder gentemot att uppföra byggnadsverk tillägnade en religion, som står på samma nivå som kristendomen gjorde vid tiden för barnkorstågen på 1200-talet.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: