Happiness is a warm gun.


En f.d. kollega till den finländske vapenhandlaren, om än på lite högre nivå.

Argus har p.g.a. extrem arbetsbelastning ( i filmsoffan, Metusalems anm.) legat ( legat var ordet, Metusalems anm.) s.m.s. lågt med sina gentemot dårskapen illvilliga kommentarer men lovar lika dyrt och heligt som vilken politiker som helst att bättra sig på denna och alla andra punkter.

Den finländske vapenhandlare som försett två av sina landsmän med erfordeliga verktyg för att begå massmord i två skolor, har inte drabbats av samvetskval, vilket möjligen kan bero på att han har ett samvete lika flexibelt som vilken knarkhandlare som helst. Har Hjalmar Bergmans uttryck "krämarsjälar" någonsin haft sitt berättigande så är det väl för dessa människor.

Den unge handelsmannen i död förklarar istället att skjutning kan verka som terapi och att han själv började vid fem års ålder. Det är bara att hoppas att han inte siktade på förskolelärarinnan.

John Lennon, skjuten och dödad av Mark Chapman 1980, sa "lycka är en varm revolver" och i fråga om alltför många galningar är detta sant.

Till andras lycka finns det inte en sådan mänsklig anomali i varje byhåla, även om det ibland kan verka så, men för att citera den tyvärr nyss bortgångne store skådespelaren Paul Newman i Martin Ritts filosofiska västernfilm Hombre;
Det räcker med en.






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: