Sticky fingers.

 Bengt som hade djävulska smärtor i sin fot, blev hemskickad från vårdcentralen med en burk värktabletter och ordinationen att sluta röka. Två dagar senare uppsökte han akutmottagningen på ett sjukhus i Norrköping, men blev hemskickad också därifrån, trots att läkarna inte kunde hitta någon puls alls i benet. Bengt remitterade sig själv till kärlkirurgen, som fann en blodpropp i foten. Blodproppen hade nu hunnit hårdna så att den inte gick att lösa upp och amputation var enda utvägen.
Hade jag frågat vaktmästaren på sjukhuset hade han ju förstått direkt att det var något allvarligt fel,säger Bengt och så sant som det är sagt kan det nog vara, lägger Argus till.


Argus ska åter läggas på operationsbordet, denna gång för att renovera en axel som under millenniernas gång blivit något sliten. Efter sin senast genomlidna operation och påföljande sjukhusvistelse är Argus, diplomatiskt uttryckt, en smula skeptisk, både till svensk sjukhuspersonals kunnade och vilja att med sitt eventuella kunnande utföra sitt jobb.

Argus entusiasm stegras inte det allra minsta av en artikel i DN som beskriver hur 20 % av de skattemedel som går till sjukvården används för kompensera för felbehandlingar. Ett fall som omnämns är när ett "försvunnet" kommatecken medför "att patienten fick för för hög dos av medicinen." ( Närmare bestämt 10 gånger för hög dos, Argus anm.) Enligt SKL hade 11,3 ( obs! kommat, Argus anm.) % av de patienter som var inlagda på sjukhus i maj drabbats av infektion.
Socialstyrelsen meddelar prompt, att det inte går att få fram hur många som riskerar att bli sjukare eller dö av vårdens misstag.
 
DN berättar vidare om en tonåring som fick fel tand utdragen och en kvinna vars man råkat synnerligen illa ut i kontakten med vården säger i artikeln;
Vi är glada att han trots allt överlevt, och det är väl ungefär där Argus förhoppningar stannar.

Lätt inspirerad av Donny Osmond tänker sig Argus att kirurgen efter avslutad arbetsdag och bacillspridning, förnöjt gnolar( i duschen

Fem smutsiga små fingrar,
har jag haft i en patient
så går det nästan alltid,
ja det är så lätt hänt,
varför ska patienten sörja,
över denna synd ibland,
det finns det som värre är
än en smutsig doktorshand
( och en felaktigt utdragen tand, Argus anm.)

Möjligt är att de svenska läkarna tagit ordspråket ; Ingen blir en bra läkare innan han fyllt en kyrkogård, litet väl ad notam.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: