How stupid can you get?

 Den främste företrädaren för den amerikanska begåvningsreserven, en man som enligt Ralph Nader är bortom all satir. Argus favoritmening är den där Bush konstaterar att "fienden är innovativ, har resurser och har bestämt sig för att skada vårt land, och det har vi också."
 
Vetenskapens uppgift är inte sällan att stadfästa vad människor redan vet, så också i detta fall där en amerikansk professor hävdar att vår intelligens är i sjunkande, eller på stålblank svenska, vi blir dummare ( med åren?)
Professorn får medhåll av en representant för svenska Mensa som säger att fler undersökningar pekar åt samma håll och att mänskligheten kanske passerat sin topp ifråga om intelligens ( i den mån den haft någon, Argus anm.)  

Stellan Sjödén skriver i sin bok Hjärnan, Människan och Kulturen att en läsebok för nybörjare på 1920-talet innehöll ca 700 ord, idag är innehållet begränsat till ca 150.
   
Sorgsen, men med tanke på vad han ser inte överrsakad, över att det organ som det tagit evolutionen så lång tid att förfärdiga, nu är under avveckling diktar Argus;

Människans hjärna blir alltmer diminutiv
och snart är den inte längre vid liv.
När vi inte längre kan räkna till fyra,
får väl våra instinkter oss styra.

Fast det verkar redan vara fallet på många håll,
så kanske spelar det ingen större roll,
att de celler som en gång skapades av Vår Herre,
i allt snabbare takt bara blir färre och färre.

Fast å andra sidan minns Argus redan från sin ungdom för några millennier sen talesättet;
Stultorum infinitus est numerus ; Dårarnas antal är oändligt.
 
P.S. Argus ser en film där en person säger; Efter min huvudskada, insåg jag att det fanns fler människor än jag här i i världen.
På detta handgripliga sätt kan man alltså överge en solipsistisk uppfattning och närma sig en mera jordnära verklighetsdito.D.S.
P.S.2 Solipsism innebär att personen tror att endast han/hon själv existerar.D.S.2

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: