Fångarnas kör.

 Intagna på en svensk anstalt, som trots sin uppenbart höga intellektuella potential straffas omänskligt hårt.

Argus har legat på s.m.s latsidan några dagar, men några tidningsnotiser skakar fram rester av liv och ilska i den såväl gamle som före detta väktaren.
En intagen ( nusvenska för fånge ) klagar över att de intagna inte tillåts träna kampsport på anstalten och kan inte förstå att det råder en massa förbud på ettt fängelse. Fängelsechefen påpekar dock att det knappast kan vara anstaltens uppgift att låta de intagna öva sig i konsten att ta kål på människor ( och knappast skattebetalarnas heller, antyder Argus, inte utan en viss syrlighet ).
Den österrikiske incestuöse våldtäktsmannen och barnamördaren Fritzl ondgör(sic) sig över att fängelseledningen i sin ondska inte vill ge honom tillgång till hudkräm, varför han drabbas av rynkor, ett straff så hårt att det knappast kan stå i proportion till något som helst brott här i världen.
Vår egen superstar inom ondskans domän, våldtäktsmannen och mördaren Anders Eklund utsattes, enligt egen utsago, för grym tortyr i häktet under midsommarafton då han serverades fisk. Själv njöt Argus av  både en och två sillbitar, visserligen med nubbe därtill, men då ska man hålla i minnet att han (ännu) inte slagit ihjäl någon.
Den s.k. Lasermannen  var missnöjd över att han inte serverades dijonsenap istället för den svenska varianten som s.m.s tydligen inte föll honom på den s.k. läppen.

Argus tänker sig att fångarna, lätt inspirerade av Verdi och Rövarna i Kamomilla stad, sluter sig samman i Fångarnas missnöjeskör och sjunger:

  Ja, här på kåken är maten skral,
  det kan vi er försäkra
  här blir man så förskräckligt smal
  för inget kan man käka.
  Och inte är det lätt att mörda och att röva,
  det nästan ingen från födseln kan
  nej, sånt man faktiskt måste öva,
  det säger både Anders och Frizl och Laserman. 

De vidriga förhållandena på svenska fängelser medför förstås att en del fångar finner för gott att avlägsna sig från desamma, men Argus tröstar sig med att det ändå bara rör sig om ett försvinnande litet antal.

   En intagen på den anstalt i Sverige där man blandar manliga sexförbrytare med kvinnliga intagna.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: