Mors lilla Argus.

image43 De bär som enligt reklamen ger intagaren en hart när oöverträffbar syn.

I takt med att Argus berömmelse stiger och hans  stjärna (Betelgeuse) nu stigit så nära zenit som möjligt   (utan att (ännu) ramla ner på andra sidan, Metusalems anm.) får han som andra megastjärnor finna sig i att hans namn utnyttjas i kommersialismens ohöljda tjänst.  Det senaste exemplet är en tablett kallad Argus, enligt reklamen gjord på (skandinaviska) blåbär och med en sensationellt god inverkan  på  makula, den gula fläcken i ögat, vilket gör att intagaren blir skarpögd som en hök. Detta har förstås Argus vetat under millennier varför hans intagande av blåbär närmat sig rent mors lilla olleska höjder.
Argus har ännu inte skrivit något om sin mor, men i förbigående kan noteras att hon var en underskön kvinna   ( en egenskap som inte avsatt några som helst spår hos avkomman, Metusalems anm.).

A.n.o.e. ( allt nog och emedan) med viss hjälp av Alice Tegnér och Carl Jonas Love Almqvist diktar Argus ( dikten kan med fördel, ( dock inte av Argus, Metusalems anm.) framföras till melodin Mors lilla Olle.)

Argus på jakt efter blåbär gick,
för att med dessa skärpa sin blick.
Han vet att bären han söker är blå
bara de nu inte vore så små.
 
Kolla  nu noga vad lyser där,
ta mig sjutton ett bär visst det är,
litet är bäret men Argus blir glad
tusen såna till och synen blir bra!

Argus har tänkt emigrera mången gång,
men får nog nu tänka om
och i Sverige stanna kvar
ty blott Sverige svenska blåbär har.
 
image46 Argus i blåbärsskogen.


 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: