Grip in !

En av de största svenska floskologerna , i knivskarp konkurrens med storheter som Göran Person , kriminologen , eller krimonologen som DN skriver i en slags Freudiansk felsägning, Jerzy Sarnecki uppmanar människor att inte rädas utan i stället ingripa mot brott eller störande av ordningen. Detta med anledning av en händelse i Stockholm där en 29-åring sparkades till döds sedan han "gripit in" mot slödder som stod och urinerade i en port.

 

För inte särskilt länge sedan misshandlades en man nästan till döds sedan han i en park på Södermalm "gripit in " mot ett par klottrare.

 

Sarnecki beskriver hur farliga berusade människor kan vara och vaknar för en kort stund till när han säger ; " Ibland är det bättre att ringa polisen än att ingripa själv."

 

Vad Sarnecki inte tycks ha riktigt klart för sig är att det slödder människor förväntas "gripa in " mot ofta är så omtöcknade av , inte bara alkohol utan en kombination av snart sagt alla hitintills uppfunna droger , att deras även i nyktert tillstånd blygsamma hjärnkapacitet är reducerad till reptilnivå. Deras beteende blir därmed , även för dem själva, omöjligt att förutse.

 

Den svenska polisen är som tidigare konstaterat inte mycket att luta sig emot  , men de utger sig trots allt för att vara professionella på detta område , så tills motsatsen slutligen är bevisad bör nog människor anlita dem , om de inte vill bli ihjälsparkade för att någon urinerar i en port och inte tål en tillsägelse om det olämpliga i detta.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: