Förtroende.

Enligt två opinionsundersökningar ligger förtroendet för två statliga företrädare , regeringen och polisen nu på bottennivå. Opinionsinstitutet Skops mars/aprilmätning visar att 45 % av befolkningen tycker att regeringen gör ett mycket eller ganska dåligt jobb. Denna siffra har stigit med sex procentenheter på en månad och trenden har varit i nedåtgående sedan februari förra året.

 

Aftonbladet.se har genomfört en enkätfråga där över 46 000 personer svarat och där svaret blir att nio av tio inte anser sig kunna lita på polisen , i den meningen att de skulle få hjälp om de behövde den. En polisman säger sig känna till  botemedlet mot detta bristande förtroende , men hamnar här i ett moment 22 ; "Det enda sättet att ändra folks attityder är genom bra relationer. Det kan man bara skapa genom att träffa dem och prata - ansikte mot ansikte." 

 

Förtroende är något som förvärvas under lång tid , men kan fördärvas under mycket kort tid och åtminstone i det senare avseendet har både den svenska regeringen och polisen varit framgångsrika.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: