Alternativ användning och finkänslighet.

Häpen läser Argus i Aftonbladet om alla de alternativa användningsområden som kondomer har i Indien. Bara en fjärdedel används till avsett ändamål , resten förbrukas vid tillverkning av kläder , leksaker och tofflor eller används för olika industriella ändamål. Det är inte omöjligt att detta bidrar till , dristar sig Argus att gissa , att Indiens befolkning är i starkt växande.

 

Vid läsningen av artikeln hampar det sig emellertid så att en historia av Fritjof Nilsson Piraten faller Argus i minnet och som den hjärtegoda varelse han innerst inne är vill han dela med sig av Piratens skröna.

 

Ungefärligen vid sekelskiftet ( det förra ) råkar en ung skånsk ädling försätta en av herresätets pigor i lyckliga , d.v.s. olyckliga omständigheter. ( Kondomen har nog ännu inte gjort sin entré i dessa trakter. Min anm.)

 

   För att i möjligaste mån undvika skandal flyr den unge mannen till England och tar tjänst i drottning Victorias armé.  Så småningom skickas han till Syd-Afrika och deltar i Boerkriget , där han utför många hjältedåd samt gör sig bemärkt som en tvåflaskorsman ( whisky inte sherry ).

 

Efter avslutad tjänstgöring återvänder han till London där han möts av beskedet att hans far har dött. Han beslutar sig för att resa hem för begravningen , men tycker att han först bör skaffa sig en klädsel som anstår tillfället och tar vägen över Paris , då som nu modets huvudstad , för att klä upp sig.

 

 Karl-Gustavs franska är så bristfällig att den är i det närmaste obefintlig , men när han ser en skylt med texten Pour Les Hommes / För män / förstår han att han kommit till en affär som åtminstone saluför varor för hans kön. Han är litet osäker på vad som kan vara lämplig klädsel vid en begravning , men bestämmer sig för att en hög hatt måste ingå.

Han vänder sig därför till expediten och säger ; - Un chapeau-claque, s´il vous plait. / En cylinderhatt , tack./ Nu skall det avslöjas att Gustav inte kommit till en klädbutik , utan en affär som tillhandahåller förnödenheter för män av helt andra slag. Avslöjas skall också att chapeau-claque även kan betyda kondom.

 

Expediten finner alltså inget märkligt i Karl-Gustavs begäran utan frågar bara ;" Vilken färg?"   Svaret blir förstås ; "Svart". Nyfiken över detta ovanliga färgval på en kondom kan inte expediten låta bli att fråga ; " Men varför , min herre?" Karl-Gustav suckar ; " Min far är död." Varpå expediten utbrister ;  "Min herre , vilken finkänslighet!"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: