Helt korrekt.

 Verktyg att användas mot ifrågasättande och därmed avsluta debatter innan de hinner börja.
 
Migrationsministern Tobias Billström har  under några dagar utsatts för lynchningsförsök. Det mobben anklagar honom för att att han ska ha använt två icke politiskt korrekta ord i samma mening, "blond" och "blåögd". Sådana ord har visat sig vara riskabla, i synnerhet för de som har en politisk karriär att vårda. Den som idag vågar påstå att det finns genetiska skillnader mella människor riskerar väl närmast att bli utesluten ur samhället för evigt. Sanningen är ju att bl.a. finsk forskning visar att det finns genetiska skillnader mellan den  del av befolkningen som härstammar från Sverige och den urfinska befolkningen. Som bekant är det svårt att med blotta ögat se någon större skillnad på dessa människor.
 Ett historiskt exempel på politisk korrekhet intill gränsen för imbecillitet ges av den sovjetryske "vetenskapsmannen" och "genforskaren" Trofim Lysenko som hävdade att förvärvade egenskaper, t.ex. styrka, var ärftlig. Om den ömma modern och den möjligen inte fullt så ömme blivande fadern tränade upp en atletisk styrka skulle alltså deras avkomma ärva denna egenskap. Eftersom detta "vetenskapliga" rön passade perfekt in den sovjetiska ideologin och propagandan, utnämdes det prompt till en sanning.
 
Nazisterna fick problem, inte bara intellektuellt, med Albert Einsteins Allmänna relativitetsteori för att den var av judiskt ursprung och alltså omöjligen kunde vara politiskt korrekt att anamma. Möjligen kan det dock ha varit andra begränsningar som fick människor som slaktaren Odilo Globocnik, chef för förintelselägren Belzec,Treblinka och Sobibór att inte anamma teorin.
 
Argus kan mycket väl tänka sig att en förespråkare för det för dagen politiskt korrekta på bekostnad av sanningen, om än inte utan ansträngning, kan tänka;
 
 Det viktiga är att en tanke är politiskt korrekt,
 om än intellektuellt suspekt
 sann eller ej spelar ingen roll
 sanningen värderar vi till noll
 
ingen skillnad mellan vetande och illusioner,
nej sådana distinktioner
är alldeles för svåra
för hjärnor så enkla som våra.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: