You must be joking!

Effektivt vapen mot sovande flickvänner.
 
Argus ber att få återkomma om den svenska versionen av rättvisa, ett ämne nära nog outtömligt.
  Aftonbladets utmärkte skribent Oisín Cantwell skildrar hur en 19-åring döms till 2 år och 8 månaders fängelse efter att ha skjutit sin flickvän till döds. "Mannen" har erkänt hur han, från 15 centimeters håll, riktade den laddade pistolen mot den sovande kvinnans ansikte och medvetet tryckt in avtryckaren tills skottet gick av.
 
Graverande omständigheter för mannen är att han tidigare misshandlat kvinnan och hotat döda henne om hon gjorde abort, vilket hon trots hotet gjorde. Han lämnade också platsen för mordet innan polis och ambulans hann dit och tog med sig vapnet.
 
Några av de omständigheter som ynglingen framför och tingstätten faller i farstun för är att han varit knarkpåverkad och därför inte riktigt vetat vad han sysslade med och att han inte visset att vapnet var laddat, samt att han själv slagit larm ( och därefter tog med sig bevismaterialet och stack.) Han ska dessutom  ha varit väldigt snäll och stöttande efter aborten.
Tingsrättens mest imponerande intellektuella prestation är dock att komma till slutsatsen att eftersom ynglingen förnekar mord, saknas uppsåt att döda, varför straffet för mord inte kan utdömas. Ett litet krux med det resonemanget är bara att kriminalhistorien faktiskt kan uppvisa ett och annat exempel på mördare som blånekat.
 
Sammantaget talar detta för att ett nytt svenskt rekord i juridisk idioti har slagits och då ska man ha i åtanke de som man trodde oslagbara nivåer som uppnåddes i  "rättegångarna" mot Thomas Quick.
 
Offrets mamma anser att svensk "rättvisa" är ett skämt och ett ett hån mot de drabbade,ett påstående som det måste vara mycket svårt att argumentera emot.
 
Argus tänker sig att en av de inblandade "rättsskiparna" resonerar;
 
Inte kan han väl ha gjort något sånt här,
han var ju så ung och kär,
om än något förvirrad av knark
och inte så mentalt stark.
 
Nej, han ville nog bara visa sitt fina vapen,
helt klar är den saken
otur bara att ett skott gick av
och flickan fick föras till sin grav.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: