An offer you can´t refuse.

 
 
 En av SVTs mer fascinerande bilder.
 
SVT har inte gett upp tanken på att licensbelägga datorer som är uppkopplade mot internet och därmed har möjlighet att ta emot TVprogram som läggs ut på nätet, en affärsidé som skulle få maffian att bli grön av avundsjuka.Motiveringen är att alla som kan ta emot TV också skall betala, oavsett om de använder den påtvingade tjänsten eller inte. Den juridiska termen för förfarandet är negativ avtalsbindning, den moraliska är väl närmast utpressning och handlingssättet får det nog att rysa i människor med åtminstone ett embryo till rättsmedvetande.
En annan femma är ju om kvalitén på programmen överhuvudtaget är något att betala för, för att hinna se Landet runt i repris kutar man inte hem.
 
Argus drar sig till minnes Pink Floyds vackra allitteration ; I´ve got thirteen channels of shit on the TV to choose from och tänker sig att bolagets VD utbrister;
 
Nu ska vi ta betalt av alla och envar
även om de ingen TV har
också de med en dator
från oss en räkning får
 
för alla ska betala för våra usla program,
trots att jag ibland rodnar av skam
över vårt erbarmerliga utbud
och tänker; Fräls dem från TV Gud! 
 
SVTs agerande påminner Argus om bonden som blev stämd inför tinget anklagad för hembränning med motiveringen att han innehade nödvändig utrustning för denna syssla. Bonden uppmanade domaren att fälla honom får våldtäkt på samma gång, eftersom han innehade nödvändig utrustning också för denna syssla.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: