Fullt hus.

 Röd stuga med vita knutar i väntan på nya hyresgäster, hyran ligger på 25 000 per månad och debiteras migrationsverket, d.v.s. skattebetalarna.
 
Migrationsministern konstaterar vad varje läskunnig svensk för länge sedan observerat, men vilket inte varit politiskt korrekt att  säga, nämligen att landet inte längre klarar mängden asyl och anhöriginvandrare. Sverige är idag det land som i förhållade till folkmängd tar emot överlägset flest invandrare.
Varken den svenska arbets- eller bostadsmarknaden befinner sig, som bekant, i ett expansivt skede, vilket möjligen t.o.m. migrationsministern vid det här laget lagt märke till. På två år räknar man med att ca 10 000 personer som borde flyttat ut till kommuner kommer att fastna i verkets mottagningssystem, eftersom det inte finns bostäder. 
För de som har minsta ruckel att hyra ut till migrationsverket, har dessa fakta tillsammans inneburit gyllene tider, för skattebetalarna har det inneburit orimliga kostnader. En ekvation som måste vara svår att få att gå ihop för ett skattesänkarparti. 
 
Möjligen funderar Tobias Billström;
 
Först tänkte vi; kom hit den som komma vill
men bostäderna räcker ju inte till,
nej varje kyffe som finns att hyra ut
har numera tagit slut.
 
Jobb har vi inte heller så gott om,
så nu börjar det bli bråttom
att hitta en lösning på detta dilemma
och få flyktingar att nån annanstans känna sig hemma.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: