Vår beredskap är fortfarande god.

 En tidigare storljugare, Per Albin Hansson, som fyra dagar innan Hitlers anfall på Polen sa;"Vår beredskap är god" om ett försvar som var sämre beväpnat än vilket gäng gangsters som helst i dagens Sverige.
 
Ryska bomb och jaktplan sågs,fast inte av Sveriges försvar utan av Nato,under långfredagsnatten öva anfall på Sverige,  Det svenska försvaret  sov förmodligen gott, trött efter förberedelserna inför påsksmällandet, I stället skickades två danska jaktflygplan upp från Litauen för att hålla koll på ryssarna. 
"Normalt har vi bra beredskap" säger insatschefen generallöjtnant Anders Silwer."Normalt" betyder väl med svenskt språkbruk "under kontorstid". 
Att skrota det svenska försvaret och lita till att Ryssland inte skulle komma på tanken att attackera, framstår som en högst osäker investering för dem som har en mental kapacitet tillräcklig för att minnas Winston Churchills ord; Russia is a riddle wrapped in a mysteri inside an enigma eller de Gaulles: Jag har alltid haft stort intellektuellt nöje av att förhandla med ryssarna. Man möts på mitten för att konstatera att det finns två mittpunkter: mitten och en rysk mitt.
OSS(CIAs föregångare)agenten Iver Olsen(norskfödd amerikansk agent) förbluffades under andra världskriget av den "mentala kokong" som svenskarna befann sig och som fick dem att mitt under brinnande krig stänga Stockholm för sommarferier.Tydligen lever vi kvar i detta utvecklingsstadium.
 
En dag får kanske någon övervintrande Stalinist för sig följande;
 
Svenskarna sover ju så väldigt  gott
dem kan vi lätt ta på sängen
de vaknar inte av ett litet hemfridsbrott
och har liksom inte fattat poängen
 
med att ha ett starkt försvar
för att sina värden bevara
nej inga soldater har de kvar
och kan inte sin frihet försvara.
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: