Dagens ?.

 
tKan någon av dessa rara arter möjligen dölja sig i curryn?
 
Engelska BBC har gjort ett litet "kulinariskt" test. Man köpte sex färdigrätter och DNAtestade innehållet, varvid några häpnadsväckande gastronomiska nymodigheter upptäcktes.
Så till exempel  hittade man (den första ?) "biffen" gjord på kyckling. En hamburgare saknade också, i viss motsägelse till receptet, allt innehåll som påminner om nötkött, utan var istället komponerad av ingredienserna hjärta och blod. Den mest underfundigt skapta delikatessen, en lammcurry, slog dock alla rekord eftesom ingredienserna i den inte kunde DNA spåras till någon av de djurarter som (hittills) gjort sig känd som människoföda. Då testade man ändå lamm,gris, kyckling,nötkött,häst och get.
 
 
Argus antar att en "kock" på en mindre nogräknad sylta tänker ungefär som Kajsa Warg;
 
Tja, man tager vad man haver
så idag får det väl bli skvader
det viktiga är ju att kunden blir mätt
efter att ha lurats i Dagens rätt
 
gourméer kommer inte hit, så vitt jag vet,
så här skiljer vi inte på kyckling och get
man får inte vara så noga med det s.a.s. animala
om kostnaderna ska hållas minimala.
 
  
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: