Words, words, words.

 Get the picture?

Earth Systems Research Labaratory på Hawaii har uppmätt nya rekordnivåer av koldioxid i atmosfären, för 2011 uppgår siffran till 394,7 ppm,att jämföra med 390,0 för 2010. Detta innebär dels att ökningen av koldioxidhalten fortsätter och dels, alla ord om handling till trots, ökar i tempo.(Året innan hade halten stigit från 387,4 till 390.) Vi närmar oss alltså i allt snabbare takt det skräckscenario där halten stigit till 450 ppm och inte längre är möjlig för människan att kontrollera, enligt datorsimulationer som gjorts.

 Möjligen har ovanstående siffror ett samband med att människan under 2010 lyckades med konststycket att under 2010 släppa ut 30,6 gigaton (för den som aldrig sett så många ton är det lika med miljarder ton)koldioxid i atmosfären, en ökning från tidigare rekordår 2008 (29,3 gigaton) med 5 %.

Det verkar alltså som om alla delegater i diverse miljökonferenser världen över med sina flygresor endast lyckats med att föra mänskligheten närmare (och snabbare) en slutlig katastrof.

Kanske någon delegat funderar;

Ja, nu har vi farit jorden runt
på konferens efter konferens och pratat strunt,
mycket blev sagt men lite blev gjort
och tiden går ju så himla fort.

Får man från denna koldioxid,
aldrig någon frid?
Ska den som ett Damokles svärd,
för alltid hota vår värld?





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: