Tänka sig!?


Här ville Argus lägga in en bild på en tänkande polis, men någon sådan bild fanns inte på hela världens internet.




Den svenska polisen har återigen tangerat sitt, som Argus hoppades ouppnåeliga rekord i allmänfarlig imbecillitet. Argus har länge misstänkt att det är långtifrån någon  black om foten att vara lite bakom flötet för att för att komma ifråga för anställning inom den svenska offentliga sektorn och när det gäller polisen verkar det vara obligatoriskt.

I Småland dödades en kvinna under en skogspromenad med sin hund. Maken anhölls samma kväll "skäligen misstänkt" för dådet ( efter nästan 40 års äktenskap, två vuxna barn och tre barnbarn ).Den enda anledningen till att "misstankarna" riktades mot mannen tycktes ha varit, att han varit gift med kvinnan. Förmodligen hade polisen hört någonstans att gärningsmannen vid ett mord ofta finns i närkretsen. Detta faktum underlättar arbetet för polisen, varför de gärna hoppas att det gäller i samtliga fall. Därefter hoppade polisen, av bekvämlighet eller dumhet, är svårt att säga över två tankeled ; 1 Är det ett mord som begåtts? 2 Vilka bevis har vi mot maken som pekar ut honom framför någon annan person?.

Samtidigt med obduktionen skickades hårstrån som hittats på den dödas kläder för analys till SKL som fastslår att håren kommer från ett hjortdjur. ( Nu tycker man att varningsklockor borde börja ringa i polishuvudena, har offret möjligen kidnappat ett, just det, kid, men ertappats av hinden som rasande dödat kvinnan?) Nej, till och med för polisen framstår detta som ett osannolikt scenario, varför man efter 13 ( tretton!) månader tillsammans med älgexperter gör en ny analys som förutom att bestämma hårstråna som älghår också visar saliv från älg på offrets kläder. Polisen slår sina kloka huvuden ihop så att det ekar ända från mörka Småland till, om möjligt, ännu mörkare Dalarna.
M.o.d. (D)s. (Mer om detta (Dalarna)senare)

 Familjen säger sig vara förundrad över den häxprocess den dragits in i, vilket visar att inte alla delar Argus verklighetsnära syn på svensk polisiär verksamhet. Argus behöver väl knappast tillägga att en ursäkt från polisens sida till familjen är lika oskönjbar som tecken på intellektuell verksamhet hos samma polis.

Ett extrapris i idioti utdelar Argus till den polischef i Dalarna som i ett mail uppmanar sina anställda att knipa minst 350 bilister före årsskiftet, så att distriktet uppfyller de statistiska målen för verksamheten.  En överordnad tyckte detta var mycket dumt ( inte uppmaningen per se, men att skriva ner den i ett mail till vad som blev allmänt beskådande.)

Men kanske har många poliser, i likhet med en f.d. svensk finansminister, bara otur när de tänker?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: