Varg i veum?

 Några ännu icke utrotade vargar i fritt tillstånd.


Självaste högste dum... f´låt, domaren ska det vara, i kungadum.., f´låt, kungadömet ska det vara, Sveriges Knug Carl XVI Gustaf har uttalat sig och sagt att den svenska vargstammen måste decimeras. Sammanlagt uppgår de svenska och norska stammarna till totalt ca 150 djur.  År 2003 dödade svenska vargar 129 tamdjur till en kostnad av 0.3 miljoner kronor, en kostnad som staten lätt borde kunna bära, med hänsyn till att anslaget till hovet 2007 var 98 miljoner kronor.

Vår svenske regent ger i uttalandet ett sånt prov på sin blixtrande intelligens, att man kan förstå att han har svårt att få denna ekvation att gå ihop; De äter mycket, det är bara så. Och man måste ju snart, som jag ser det börja beskatta en stam för jag menar- det är bara att räkna på, om de är två nu, då blir det sju nästa år och sen blir det bara.... ( för säkerhets skull avslutar kungen huvudräkningen här, Argus anm.) Om de får hitta sina partners någonstans i skogen så exploderar det.

Argus tänker sig att en företrädare för de svenska Canis Lupus vemodigt diktar;


Nej, lätt är det inte att var varg,
 kungen av Sverige är på oss så arg,

för att vi stjäl från honom  hans mat,

som han vill ha, serverad på silverfat.


Därför vill han oss decimera,

så att vi inte är så många mera,
och rikta mot oss så många skott,
att han kan sova tryggt i sitt slott.

Apropå regenter och deras, i förekommande fall, blixtrande intelligens kan Argus naturligtvis inte avhålla sig från att förtälja (upprepa, Metusalems anm.) följand anekdot om Oscar II.
Kungen befann sig i Göteborg,vitsandets Mekka, och samtalade med en lokal förmåga på området ;
Du är allt blixtrande kvick du, sa kungen, - Ja, blev svaret, blixtrar den ene så åskar den andre.



 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: