Mens sana?

 En kärnfrisk om än lite kuriös person?


Den österrikiske kidnapparen, våldtäktsmannen och barnamördaren Josef Fritzl som höll sin  dotter inspärrad i en källare i 24 år har förklarats psykiskt frisk. Samma bedömning har vederfarits den svenske våldtäktsmannen och likaså barnamördaren Anders Eklund.
En annan person som tydligen också klarar denna, av samhället tydligen lågt satta ribba, är Cherin Awad som i TV-programmet Halal-tv anser att dödsstraff meddelst stening, en metod som förmodligen  är den mest raffinerade och civiliserade som kan "tänkas" i denna "kultur", för otrohet är rätt.

Med ovanstående i åtanke undrar Argus, som vanligt å det vördnadsfullaste och med djupaste respekt för samhällets regler, lagar och förordningar som har lett oss fram till den förgård till himmelen som vi nu har lyckan att leva i, hur i h-e en person ska bete sig gentemot sina medmänniskor för att inte betraktas som åtminstone något rubbad? Hade Hitler respektive Stalin också passerat det nålsöga som tydligen är lika stort som ginnungagapet?

Argus frestas så starkt att tota ihop denna lilla nidvisa, att han följer Oscars Wildes råd; Enda sättet att bli av med en frestelse är att ge efter för den och ger efter för den;

Ja, Fritzl är vid sina sinnens fulla bruk
och alls inte psykiskt sjuk,
för vad kan vara faderligt snällare,
än att låsa in sin dotter i en källare?

Anders Eklund är också fullt normal,
även om hans hjärna är något skral,
annars hade vi aldrig fått honom fast
och avslöjat hans lilla last.

Friskt och sunt tänker Cherin Awad,
är en kvinna otrogen ska hon bli stenad,
för hon är för sin religion en skam,
(obs! detta gäller förstås inte för en man.)


 Ytterligare en psykiskt välmående person.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: