Inter pocula.

 Förre statsministern talar, något osammanhängande, till det svenska folket.

Ryktet har nått Argus att vår regent  var något berörd av starka drycker när han utalade sig om den svenska vargstammens väl och ve ( i synnerhet det senare), vilket möjligen kan vara en förklaring till, men knappast någon ursäkt för, vad han hade att säga.

Ett par andra potentäter som också tittat för djupt i pokalen är förre svenske statsministern och socialisten, numera godsägaren, Göran Persson och den österrikiske partiledaren Jörg Haider.
Pär Nuder berättar om den gode godsägaren att han under sin tid som statsminister efter en glad kväll i badhuset på Harpsund var  ute och cyklade, den här gången i bokstavlig bemärkelse, körde rakt in i ett vändkors och bröt ett nyckelben.

Jörg Haider hade ett 1,8 promille alkohol i blodet och överskred hastighetsbegränsningen med 42/km  i timmen när han körde ihjäl sig.

DN redovisar en undersökning som, på nytt, visar att hjärnan krymper vid alkoholintag och är man då av naturen inte från början  utrustad med särskilt stor hjärnvolym ( ingen nämnd och ingen glömd ) bör man kanske vara försiktig med "livets vatten."


Argus tänker sig att potentäterna vid sina samkväm uppstämmer ungefär följande lovsång till Bacchus;

Välkomna till vårt möte och skål,
ni ska vi dricka så mycket våra hjärnor tål
och kom ihåg att varje inlägg
stannar här mellan skål och vägg.

Med beslutens kvalitet blir det bara skit,
men vi får  i alla fall vår akvavit,
så alla i denna maktens sal,
töm med glädje er pokal!





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: