Dagens (halva) sanning.




 Typisk snattande svensk.

Dagens Nyheter skriver i sin krypande  iver att framstå som Sveriges antirasistiska samvete och vara så politiskt korrekta som möjligt, oavsett hur mycket sanning som måste offras på detta altare, att "svenskarna" är "bäst" i Norden på butiksstölder.  Inte ens en säkerhetschefs yttrande; Vi är mer på samma nivå som östeuropa, får reportern att vakna upp ur sin intellektuella koma. Kan det faktum att Sverige numera hyser en stor del av det tidigare östeuropas befolkning och att de möjligen kan ha tagit med sig en del av sina shoppingvanor möjligen spela in.

För en tid sedan trumpetade tidningen ut på DN.se ; Svenskarna begår de flesta brotten.  Rubriken försvann snart då någon å huvudets vägnar bättre bemedlad påpekat att om något som statistisk korrelation  existerade borde detta vara självklart eftersom de, ännu så länge, utgör 85 % av befoklningen.

Det är tråkigt, för att uttrycka saken på eufemismsvenska, att DN lånar sig till halvsanningar i sammanhang där det kunde uppfattas som att de erkände att invandringen kan skapa problem, om de skrev sanningen, hela sanningen ( och inget annat än sanningen.)

Argus tänker sig att chef redaktören stolt basunerar;

Här kommer Daqens halva sanning,
om den tjuvaktige Svensson,
och hans ohederliga handling,
för vi vill inte vara dom som,

med sanningen är alltför pedantiska,
och ställer till bekymmer och besvär,
för dem som t.ex. talar bulgariska,
men numera vistas här.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: