Ring,nalle,ring.

image28 Argus första mobiltelefon,(batteriet rymdes inte på bilden.)

Argus tackar unge herr Magnus för hans insiktsfulla kommentar (jomen, nu lapar han i sig, Metusalems anm.) angående densammes ( Argus ) mentala och fysiska tillstånd. Herr Magnus är så evinnerligt ung att han t.o.m. är yngre än den tekniska innovationen (nåja) mobiltelefonen som i dagarna firar 35-årsjubileum.
Argus minns än idag sin första nalle som med tillhörande batteri var så tung att det krävdes hjälp av polaren Herkules att lyfta den. Telefonen var mobil enbart i det avseendet att den var flyttbar med hjälp av bil (därav namnet).
Uppfinnaren av mobilen betraktades av sin omgiving som galen, vilket inte är ett ovanligt öde för föregångsmän, men riskerna med att var tidigt ute kan också vara av annat slag.
Alexander Graham Bell, som uppfann den första telefonen kunde t.ex. bara ringa till sig själv och där tutade det upptaget.

Alltnog en homage kan 35åringen vara värd, varför Argus ( med viss hjälp av de litterära giganterna ABBA och Lord Tennyson)  nedtecknar följande lilla ( i ordets alla bemärkelser, Metusalems anm.) poem.

Ring, Nalle, ring det gamla nätet ut
trådens tid har tagit slut.
Ring, ring, sänd i etern en signal,
kontaktlösheten är, trots och tack vare mobilen total.
 
 
Telefoner kan ( och görs därför ) missbrukas varför man får ha en viss förståelse för Jimmy Durante som säger ;
Om telefonen ringer är det inte jag. 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: