Miscellaneous.


Argus har under den senaste ( sista?) veckan varit fullt sysselsatt med diverse idrottsliga aktiviteter i det stora landet i öster, varför hans inlägg dessvärre/lyckligtvis, stryk ej önskvärt alternativ, varit milt uttryckt sparsamt förekommande. Veckan avslutades med maran på söndagen, varvid Argus dock blev vilseledd av en funktionär och inlurad på den väg som åt helvete bär, därmed delande en stackars japans öde vid OS 1912, tror Argus det var, i Stockholm tror Argus också att det var. Detta medförde att Argus fick avsluta sitt 1600:e OS tämligen långt ifrån prispallaroch annan festivitas.
Återbördad till fosterlandet sätter sig Argus ned för att botanisera bland de senaste uttrycken för mental regression och finner, inte oväntat, att de äro legio ( i det här fallet är nog pluraländelse på verbet, om än gammaldags, fullt i sin ordning, Metusalems anm.)
Dagens litania blir därför, vilket titeln försöker göra sitt bästa för att antyda, en blandning av diverse tokstollerier.
Apropå blandning kan det förresten vara värt att hålla Albert Engströms ord ; Kaffe utan konjak är en jävla blandning, i sitt, eventuellt förekommande, minne.

Argus återvänder för ett ögonblick till filosofen Torbjörn Tännsjö som anser att det inom idrotten råder en "atavistisk känsla av rättvisa" när man vill att den bäste skall vinna. Det är möjligen denna "atavistiska känsla" som får några att tycka att det är fel och långsiktigt förödande för alla att fuska, både inom idrotten och på andra områden. Argus har f.ö. länge misstänkt att den som fortfarande hävdar att rättvisa och hederlighet, både intellektuell och mer praktisk, numera betraktas som en kuf från en förgången tid.Filosofen talar också om genetisk lämplighet vilket kommer Argus att tänka på en undersökning som redovisas i DN och som, i likhet med många andra vetenskapliga rön bara bekräftar vad många människor redan vet, nämligen att finländarna är det enda folk i Europa med en arvsmassa som klart avviker från de andras. Det är bara att gratulera finländarna.

DN rapporterar att en man dömd för mord 1997 rymt från Säters sjukhus. Överläkaren lämnar dock det lugnande beskedet att mannen bara är farlig(närmare bestämt livsfarlig, Argus anm.) vid vissa tillfällen. Här som i en del andra fall är problemet bara att det räcker med ett tillfälle.

Vårdköerna fortsätter att växa och enligt DN lär vi få köa länge för att få en köfri vård. Detta samtidigt som landet hux flux välsignats med ett budgetöverskott på 163 miljarder ( kronor, men ändå). Överskott är väl en sanning med minst sagt modifikation, eftersom statsskulden samtidigt är nästan tio gånger denna summa, men eftersom finansminister Borg inte tänker beta av den eller kommer på något annat vettigt användningsområde för pengarna utan bara låter dem samlas på hög, vore det kanske på sin plats att göra sjukvården något humanare genom att korta operationsköerna för lidande människor.
Med det rikliga mått av fantasi som Argus av genetiska skäl är utrustad med kan han f.ö. tänka sig åtskilliga andra behövande verksamheter, t.ex. skolan.

En annan intressant redogörelse för den allestädes närvarande idiotin lämnar DN i en artikel om om SAS i Norge, där piloter mobbar varandra och därmed hotar flygsäkerheten. Argus som själv haft det tveksamma nöjet att delta i svenskt arbetsliv, vilket väl, åtminstone ifråga om idioti, liknar det norska, kan, på empiriska grunder försäkra att även här används en betydande del av de anställdas blygsamma mått av intelligens och energi till att bekriga varandra i stället för att utföra de arbetsuppgifter de har betalt för att utföra.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: