Ju fler vi är tillsammans ju.....?

 Folk i farten i folkrepubliken.

Sveriges befolkning växer meddelar DN. I klartext byter detta att Sveriges befolkning byts ut snabbare än tidigare.
Annars verkar det som om förmågan att reproducera sig tillsammans med förmågan att skita ner vår biosfär  är de enda som aldrig sviker människan, varför vi nu har det tveksamma nöjet att var fler än någonsin tidigare och med en mer förstörd omgivning än någonsin förr.
Sedan 1850 har sex generationer a´ 25 år fötts. Den andra lyckades höja halten koldioxid från 287 till 291 miljondelar, eller med 1,4 % från föregående generation, mellan de två senaste ökade utsläppen från 328 till 383 miljondelar  ( den högsta halten på 750 000 år ) eller 17 %, vilket är mer än en fördubbling av ökningen mellan de två förgående generationerna. ( Ni minns väl schackbrädet och riskornen.)
 Under samma tid har jordens befolkning sexdubblats och den kommer med nuvarande takt i reproduktionen att nå uppgå till nio miljarder inom ytterligare en generation.
Sammantaget innebär detta att uppvärmningen vid mitten av detta sekel har nått en nivå då naturens hittills förborgade krafter för ytterligare uppvärming, t.ex. metan, kommer att löpa amok.
 
Muntergöken Montesquieus konstaterande; Människan bör ej begråtas när hon dör, utan när hon föds, tycks ha fått ytterligare en innebörd.

 Folk i farten i kungadömet.

I den s.m.s förbifarten kan Argus konstatera att det egentligen bara är två av vår Herres påbud som mänskligheten hörsammat, för en frisk hjärna kan de tyckas stå i strid  med varandra, men här har vi att göra med den  logik som är religionens egen och förunderliga är som bekant Herrens vägar;

Varen fruktsamma och föröken eder och uppfyllen jorden. Och må fruktan och förskräckelse för eder komma över alla djur på jorden och alla fåglar under himmelen.

Skona ingen utan döda alla, både män och kvinnor, barn och spädbarn, oxar och får,kameler och åsnor.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: