Olympiska Sprutor?




















Filosofen Torbjörn Tännsjö vill tillåta doping i OS och därmed förmodligen så småningom inom all annan idrott, inkluderande knattefotboll och korpidrott. Motivet för denna drogliberala inställning skulle vara att kriget mot dopingen ändå är förlorat, något som filosofen i sann ofilosofisk anda inte ger några som helst belägg för, utan liksom bara har en känsla av. Med hjälp av samma "logik" skulle samhället kunna tillåta obegränsad användning av narkotika och alkohol, med motiveringen att smuggling och langning ändå aldrig kommer att kunna stoppas till 100%.
En annan lika "kvalificerad" gissning som Tännsjö framför är;"En huvudidé inom elitidrotten är att den individ som rent genetiskt är bäst lämpad att vinna också ska göra det." Av denna "tanke" framgår det klart att filosofen aldrig själv sysslat med idrott och därför är okunnig om hur många träningstimmar även den "genetiskt lämplige" måste lägga ned för att nå resultat i hård konkurrens. Argus som avverkat några marathonlopp i sina dar kan intyga, att object width="425" height="344">även om han, Argus, är genetiskt lämplig för i stort sett vad som helst, så var de legio.
Nåja, Argus ser i alla fall, ännu så länge, fram emot invigningen av de olympiska spelen och hoppas att de i framtiden inte kommer att förvandlas till OD, Olympiska drogmästerskapen.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: