Potens

Den omnipotente(sic) påven Benedictus  XVI har bestämt att katolska präster även i fortsättningen skall leva i celibat. "Att respektera mänskligt liv, försvara det från konceptionen  ( dock utan prästerlig medverkan, Argus anm.) till en naturlig död och familjen byggd på äktenskap mellan man och kvinna"  är enligt påven grundläggande kristna värden. Påven motiverar vidare sitt beslut om celibat med att det är ett tecken på hängivenhet för Kristus , kyrkan och Guds rike.
Eftersom målet för kyrkans verksamhet här på ett pinat klot måste vara att alla syndfulla människor som skaffar sig själva barn och kyrkan nya medlemmar skall bli hängivna kristna finner Argus påvens slutsats egendomlig, men Herrens vägar är som bekant outgrundliga.
Dock hoppas nog påven att inte alla kristna tar honom på orden, så att det går lika illa för den sekt som Bertrand Russell berättar om. Sekten ansåg att allt sexuellt umgänge, även inom äktenskapet och i syfte att skaffa barn var synd vilket medförde att den bara blev en generation gammal och tynade bort , sörjd av ingen.
Det finns de som anser att det vore synd(sic) om mänskligheten gick samma väg , sörjd av lika många.

Möjligen tänker en katolsk präst ungefär så här;

Tja, inte är det kul att leva i celibat,
men vad gör vi inte för vår potentat?
Han som är så omnipotent,
men aldrig någon kvinna känt?

Hoppas vi en belöning får,
när vi slutligen till himlen når,
åtmistone ett glas vin och en oblat
för oss som levt i celibat.

Argus är böjd att hålla med Jules Feiffer som säger;
Jesus dog för våra synders skull, ska vi då göra hans martyrskap onödigt genom att inte begå dem?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: