Kultur?

Enligt en undersökning utförd av doktorander vid Stockholms universitet lever 100 000 tonårsflickor i Sverige i förtryck under den s.k. hederskulturen, vilken som högsta "kulturella" signum bär mord på flickor och kvinnor som vill bestämma över sitt eget liv.

Argus har som tidigare svårt att förstå varför begreppen heder och kultur skall dras in i detta sammanhang och besudlas, när det liksom könsstympning av kvinnor, rör sig om samma primitiva kontrollbehov som utövas av gorillahannar.
Mord straffas i Sverige med "livstids" fängelse, vilket borde vara en indikation för den normalbegåvade att samhället inte ser med blida ögon på detta sätt att utagera och sannerligen inte utbetalar kulturstöd för det.

Det har nu passerat 410 år, ( ja,tiden går fort när man har roligt) sedan William Shakespeare skrev Romeo och Julia, en tragedi om ungdomars kärlek och föräldra och släkttyranni. Den insikt han där visar när det gäller ungdomlig kärlek har tydligen gått vissa "kulturer" spårlöst förbi, möjligen beroende på vissa brister i läskunnighet,  vad vet väl Argus?

Vara som det med detta vara månde, härmed tillägnar Argus alla fäder, bröder, far och morbröder samt svågrar och kusiner som mangrant ställer upp för att förtrycka och i värsta fall döda sina flickor och kvinnor följande nidvisa ;

Den man som kan se en kvinna så förtryckt
måste vara helt förryckt
eller stå på en "kulturell" nivå
ämnad att civilisationen med häpnad slå.

Med ett hjärta och en hjärna som en reptil
och snubblande nära gränsen till debil,
liknar han mest ett livsfarligt djur
som borde förvaras i en bur.

P.S. Då Argus är fullt medveten om att inga djur, möjligen med undantag av svarta änkan, behandlar sina artfränder av motsatt kön på ovannämnda bestialiska(sic) sätt ber han eventuellt läsande djur, vilket är sannolikare än att de som det berör gör det, om överseende med ovanstående liknelse, den var inte ämnad att såra. D.S.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: