Lagens långa arm?

Det har tidigare kommit rapporter om att rena maffiaverksamheten ( och då menar jag inte politikernas ) förekommer i vissa mindre städer, som mer eller mindre styrs av kriminella. Thor Modin , kommissarie vid rikskriminalen säger ; " Polisen bör omorganisera sig och tänka i andra banor." Det är väl det senare ledet i uppmaningen som kan visa sig besvärlig , när tankeverksamhet så att säga inte faller sig naturlig.

 

DN skriver idag om en pizzeria i Fruängen där kunderna efter maten kunde beställa prostituerade , " efter kaffet vill man gärna ha små kvinnor " som Hasse och Tage sjöng , men då låg det en hel del ironi i sången. Idag överträffar , som bekant, verkligheten dikten. Om kunderna hade andra preferenser här i livet , kunde de också köpa vapen och narkotika.

 

Ägaren till pizzerian ( och hans fru ) har som sidointäkt till denna fria företagsverksamhet under flera år mottagit bidrag från försäkringskassan. En kriminalinspektör Trolle säger att polisen inte  "aktivt" informerat kommunen om vapnen och narkotikan , eftersom "man tror att allt sånt går automatiskt." Detta har alltså inneburit att verksamheten kunnat fortsätta.

 

Det är tveksamt om adjektivet inkompetent är adekvat när det gäller svenska myndigheter , alltför ofta uppträder de närmast debilt.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: