Ghost writer?

Om Argus längre kunde förvånas över svenska myndigheters inkompetens, skulle han bli förvånad när han läser om en elvaårig flicka som förgäves försökt få ut ett pass. På passenheten får hon beskedet att båda vårdnadshavarna måste underteckna passansökan , vilket är fysiskt ogörligt eftersom flickans pappa är död och så har varit sedan 1997.

 

En  "förvaltningsledare för passystemet" förklarar att avlidna "gallras bort" ur polisens system men att denna ( förmodligen mycket krävande procedur, min anm.) kan ta upptill tre år. Handläggaren "tror" att många  drabbats av samma problem och att man inser att man måste lösa problemet  "snart". ( Ingen vet hur svenska myndigheter definierar "snart" , men klart är att definitionen starkt avviker från befolkningens, min anm.)

 

Det är fullkomligt otroligt att man i ett land , där vi haft systemet med personnummer sedan 1947 och folkbokföring i hundratals år inte klarar av att , på åtta år , registrera en person som avliden. Formeln för svenskt myndighetsutövande kvarstår ;                                                                  Inkompetens + Inkompetens = Inkompetens.

.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: