Avantgarde.

I Norge , ett av världens största länder ( om man plattar ut det ) och dessutom med Europas kanske finaste haute cuisine , se Kappvändning, har man beslutat sig för att strip-tease är konst och därmed momsbefriat den.

 

 Där ser man hur långt före oss det avancerade Norge ligger , inte bara på matlagningens område utan också inom sin syn på konsten. 

1 Öyvind Ström:

skriven

Vi anser att strip-tease som konst måste få sin rätta plats i kulturen.

2 jesterdaze:

skriven

Så länge strip-tease inte är förbjudet, så är det svårt att på ett sammanhängande sätt skulle vara mindre konst än balett eller annan dans. Måhända vänder den sig till ett något specellt klientel, men jag skulle inte förvånas om detta var signifikant större och mer intresserat än det klientel som balett fångar.

Liknande till synes mycket märkliga effekter uppstår när man i bl a Holland legalsierar prostitution. De prostituerade får därmed betala skatt, rätt till lagstagad arbetstid, raster etc. Kanske också tillägg för obekväm arbetsställnig, vad vet jag. Men man kan ju inte först säga att det här är ett yrke som är tillået, och sedan säga att de som utövar det inte har några som helst rättigheter.

Kort sagt, om en företeelse inte är förbjuden, så är den tillåten, och då måste den rimligen i konsekvensens namn inordnas bland alla andra tillåtna företeelser, oavsett vad man anser om den. Att lägga några underförstådda moraliska aspekter på saker, och låta dem helt försätta lagarna ur spel, ter sig märkligt.

Dessutom skulle det ju innebära att prostitution blev det enda yrke där det så att säga var "lagligt att jobba svart"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: