Trängsel och med eller motmänniskor.

Sverige , ett land om vilket Victor Borge säger att det är bättre  än Danmark eftersom Sverige har trevligare grannar, är till ytan ca 450 000 km2 stort och som bekant befolkat av ca 9 miljoner människor.

 

Av och till debatteras ju kösamhället , trängselavgifter o.s.v. vilket har fått Argus tankar att vandra i följande banor. Om man tänker sig att vi , i jämlikhetens namn , delar allt utrymme lika ( land alltså , för att inte några skall tvingas bli alltför blöta om fötterna ) återstår ca 411 000 km2 till oss alla.

 

Argus har u.p.a. ( inte under personligt ansvar utan utan personligt ansvar ) med hjälp av datorn , vilken enligt god svensk myndighetstradition kommer att göras ensamt ansvarig för de eventuella felberäkningar som illasinnade matematiker kan finna, kommit fram till att detta ger oss en ruta på s.m.s. ( som man säger ) i s.a.s. runda slängar 45 000 kvm per capita ( per skalle ) att husera på.

 

Detta innebär att de som inte vill ha närkontakt med andra utan fastmer , som John Donne skulle uttryckt saken, leva som isolerade öar i strömmen , ständigt skulle kunna hålla ett avstånd till sina närmaste med eller möjligen motmänniskor på en dryg mil.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: