Riskfyllt.

Den vackra svarta tik , lystrande till (när hon har lust) namnet Julia som har vänligheten att ta med Argus ut på  morgonpromenad hyser , en i Argus ögon välgrundad , skepsis gentemot luftballonger och tittar misstänksamt upp emot skyn när hon ser en sådan komma svävande.

 

För att förekomma eventuella läsare med sinne för ironi vill Argus redan här påpeka att det faktum att han och Julia går i par inte alls innebär att Argus ( eller någon annan ) uppfattar honom som någon som  helst slags Romeo.

 

 

Överhuvudtaget har Argus svårt att förstå det risktagande som många nya fritidssysselsättningar innebär ex .vis fallskärmshoppning ( en ung kvinna omkom nyligen i en olycka) , klättring upp och ner för alla möjliga och omöjliga objekt ( en ung man omkom vid klättring på Eiffeltornet för inte länge sedan.)

 

 

För Argus del räcker det fullt ut med de risker han utsätts för när han ( och vad värre är ) andra kör bil. Enligt Aftonbladet vill regeringen nu skärpa reglerna för körkortsinnehav , bl.a vill man ha en bättre kontroll av äldres lämplighet som förare , men man kan nog ställa sig frågan om det är där som skon klämmer.

 

Samma tidning berättar om en ung man som kraftigt berusad kör rakt in i en pizzeria ( lyckligtvis folktom) och även om Argus fuller ( sic) väl kan förstå att behovet av snabbmat emellanåt kan vara trängande tycker han nog att detta är att ha väl bråttom.

 

En mycket mindre och ,därmed inte så farlig, drake , Södertäljeposten, berättar om en man som greps av polisen i en "slumpmässig rutinkontroll" ( det finns stunder då Argus tycker att tidningsläsning är äventyrligt nog ). Enligt tidningen uppgick alkoholhalten i hans blod till 0,18 procent , vilket måste fått poliserna att i likhet med en skotsk kollega som tog prov på en förare efter att denne deltagit i en whiskyprovning utbrista " Spår av blod!"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: