Mång"kultur" och asylsökande.

I DN kan Argus , skarpögd efter morgonens motionstur , eller tankegången, som han, lite skämtsamt, brukar kalla den, läsa om diverse exotiska djur som av den , likaledes skarpögda stockholmska poliskåren upphittats i förhandenvarande stad.

Till de nya tillskotten till vår fauna hör en stor leguanödla , en st.( styck , inte stor, övers.anm.) kungsboaorm samt ett större sällskap vattensköldpaddor. Det är således inte bara på det mänskliga utan ävensom på det s.a.s ( så att säga , inte SAS, övers.anm) animala planet som vi i en hisnande takt vandrar in/ut (stryk ej önskvärt alternativ) i ett allt mångkulturellare samhälle. 

 

Tidningen Expressen , som Argus, förmodligen av djupt liggande masochistiska skäl ( intet mänskligt är honom främmande) har svårt att låta bli att läsa, vill inte vara sämre än sin drakkollega och bidrar med ett reportage om åtta fjällugglor från Kanada som liftat med ett lastfartyg över Atlanten och nu uppges söka asyl i Sverige , vilket tydligen kan bli ett problem eftersom pengar ( i detta , men tydligen inga andra ) fall uppges saknas.

 

Med tanke på ugglans omskrivna klokhet har dock Argus svårt att tro på att dessa djur skulle lämna Kanada ( eller något annat land ) för att söka asyl i Sverige , vilket ju vore att s.m.s ( som man säger , inte textmedd. övers.anm.) hamna i elden i stället för askan. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: