Den dyrbara dumheten.

Att dumhet kostar är något som de flesta människor får erfara om de får leva ett tillräckligt långt liv och Argus , vilken som bekant överlevt åtminstone en istid , har hunnit skaffa sig grundlig empiri på området.

 

Den senaste , men troligen långt ifrån sista svenska myndighetsdumheten är det s.k. Centrum mot rasism som hitintills mottagit 14 miljoner skattekronor i bidrag.

 

"Det finns inga konkreta ideér om vad man vill göra , säger en före detta styrelsemedlem. Vi gjorde nyckelringar och suddgummin , men inget mera substansiellt. Pengarna gick inte åt eftersom vi inte hade någon egentlig verksamhet mot rasism." ( Med "egentlig" menas att man inte hade någon verksamhet överhuvudtaget riktad mot rasism, Argus anm.)

 

Denna form av Don Quijotsk verksamhet , där man först pumpar in pengar i en organistion för att sedan leta efter något att sysselsätta organisationen med kan nog bara förekomma i ett land som är fantastiskt.

 

Övertron på att man kan administrera bort problem framstår för Argus som fascinerande , särskilt med Oliver  Hassencamps ord " Om dumhet och grundlighet slås  ihop uppstår administration." i åtanke.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: